Companii

Kraft se pregateste sa puna lacatul pe fabrica din Brasov. 20 de angajati vor pleca

22.11.2009, 23:16 175

Fabrica Kraft Foods din Brasov a oprit productia la finelesaptamanii trecute, iar compania americana a anuntat ca alti 220 deangajati din Romania vor fi disponibilizati incepand cu prima lunadin 2010.

Majoritatea liniilor au fost transferate in Bulgaria, unde esteprodusa acum si ciocolata Poiana, cel mai puternic brand localdetinut de Kraft.

Decizia Kraft de a renunta la fabrica din Brasov, anuntata lafinele lui 2008, a dus la disponibilizarea a circa 440 de angajatiai companiei. Dintre acestia, 67 de oameni si-au gasit pana acum unloc de munca la producatorul roman Rap Confectionery din Brasov, unfost furnizor de servicii al Kraft care a inchiriat in acelasi timpsi o linie de productie de la compania americana.

Rap Confectionery, detinuta de omul de afaceri Radu Popeia,lucreaza in acest moment in locatia Kraft Foods din Brasov, insadin 2010 compania ar putea inaugura propria sa unitate deproductie. In prezent Rap produce doar branduri ale Kraft, Smash siChokotoff.

"Cei 220 de angajati care nu vor mai lucra la Kraft Foodsincepand cu luna ianuarie vor beneficia de acelasi pachetcompensatoriu pe care compania l-a dat si celorlaltidisponibilizati", a declarat Doina Cavache, Corporate AffairsManager al Kraft Foods Romania.

Costurile acestei restructurari nu au fost comunicate decompanie, insa ele pot fi estimate la peste 1,2 mil. euro, tinandcont ca fiecare angajat va primi un pachet compensatoriu de minim11 salarii, iar salariul mediu in fabrica era de 250 de euro. Kraftcolaboreaza cu firma de consultanta in resurse umane BPI pentru aoferi asistenta angajatilor disponibilizati in gasirea unor noilocuri de munca.

Decizia de a inchide fabrica de ciocolata Poiana a fostexplicata de reprezentantii Kraft Foods de lipsa optiunilor deextindere a unitatii in locatia din Brasov.

Fabrica Poiana a fost achizitionata de compania americana de lastat in anul 1994.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO