Companii

Kronospan isi majoreaza capitalul cu 5 milioane de euro

20.08.2007, 18:01 20

Compania Kronospan Romania din Brasov, distribuitoarea produselor grupului austriac Kronospan, unul dintre principalii jucatori din industria lemnului, isi va majora capitalul social cu 5,36 mil. euro, pana la 11 mil. euro.
Kronospan Romania, care face parte din compania Kronospan Holdings din Cipru, distribuie pe piata din Romania produse pe baza din lemn realizate in strainatate de grup. In prezent, Kronospan este cel mai mare producator de PAL si singurul producator de MDF (placi din fibre de densitate medie) de pe piata locala prin intermediul celor doua fabrici detinute prin firma Kronospan Sebes. Fabricile, achizitionate in 2004 de la compania italiana Gruppo Frati, au o capacitate anuala de productie de 810.000 de metri cubi de PAL, respectiv 346.000 de metri cubi de MDF.
Kronospan a anuntat ca va derula in urmatorii ani investitii de 15 mil. euro la Sebes, din totalul celor peste 250 mil. euro deja plasate in Romania, din care aproximativ 200 mil. euro reprezinta achizitionarea celor doua fabrici din Sebes.
Kronospan a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de peste 150 mil. euro si un profit brut de 6,46 mil. lei (1,83 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO