Companii

La 22 de ani şi-au deschis un atelier de fotografie în care au investit 16.000 de euro

La 22 de ani şi-au deschis un atelier de fotografie în...

Autor: Corina Mirea

24.08.2013, 10:44 690
Florin Mincu şi Bogdan Chiriţă, doi tineri de 24 de ani din Bucureşti, au pus în 2011 bazele unui mic atelier de „casă“ de fotografie şi videografie, în urma unei investiţii de 16.000 de euro. Pentru a deschide „porţile“ businessului tinerii au luat aproximativ 8.000 de euro de la stat, restul investiţiei fiind asigurat de un credit bancar.
 
În prezent, BCM Media Events SRL-D - atelierul tinerilor antre­pre­nori, are doi angajaţi şi încheie lunar trei contracte, în medie, cu o valoare minimă de 500 de euro. În funcţie de cerinţele clienţilor însă, pachetul pentru realizarea fotografiilor şi a filmelor pentru anumite evenimente (nuntă, onomastică, botez) poate ajunge să coste şi 1.000 de euro.
 
„Ideea acestui business a pornit de la pasiunea pe care o aveam pentru domeniu, a fost mai mult un hobby la început. Deocamdată ne este destul de greu, pentru că nu am ajuns încă la profit, fiind piaţa foarte mare, competiţia la fel. Dar mergem mai departe, chiar dacă piaţa a stagnat în ultimii trei ani. Credem că sunt în continuare destul de multe oportunităţi şi cerere încă există“, spune Florin Mincu, ab­solvent al Academiei de Studii Economice din Bu­cureşti, care are în prezent şi un job full-time în televiziune. Datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe arată că BCM Media Events a avut anul trecut pierderi de peste 5.000 de euro. Veniturile firmei au fost de aproape 1.600 de euro.
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO