Companii

La Cluj, preţul apartamentelor din blocurile reabilitate termic a crescut cu 5-6%

La Cluj, preţul apartamentelor din blocurile reabilitate termic a crescut cu 5-6%

Foto: Thomas Dan

Autor: Laurentiu Cotu

17.10.2011, 17:43 89

Apartamentele construite în Cluj-Napoca înainte de 1989, situate în blocuri reabilitate termic, sunt scoase la vânzare cu un preţ de 5-6% mai mare decât celelalte apartamente din blocuri vechi nereabilitate, potrivit sitelui imobiliare.ro. Diferenţele de preţ sunt sesizate atât în cazul garsonierelor, cât şi în cel al apartamentelor cu două sau trei camere situate în blocuri vechi, reabilitate termic.

Dacă preţul mediu solicitat pentru un apartament cu două camere sitat într-un bloc nereabilitat, cu o suprafaţă utilă de 50 mp, este de circa 49.000 de euro, proprietarii unor apartamente reabilitate termic cer în medie 52.000 de euro.

De altfel, eliminând preţul şi amplasamentul unei proprietăţi, conform unui studiu realizat de imobiliare.ro la începutul acestui an, izolarea termică a locuinţei este următorul criteriu în ceea ce priveşte preferinţele cumpărătorilor şi primează vechimii imobilului.

Cea mai mare diferenţă de preţ, între apartamentele vechi reabilitate termic şi cele nereabilitate, este întâlnită în Bucureşti. Dacă preţul mediu cerut pe mp util pentru un apartament vechi cu două camere a fost, în luna septembrie, de 1.140 euro, proprietarii unităţilor similare aflate în blocuri reabilitate, solicită în medie cu 10,4% mai mult, adică 1.259 de euro pe mp util. Diferenţa se accentuează în cazul apartamentelor cu trei camere din Bucureşti, preţul fiind mai mare cu peste 20%. Studiul realizat de imobiliare.ro a vizat un număr total de 759 de anunţuri imobiliare pentru vânzarea apartamentelor cu două şi trei camere reabilitate termic, valabile în lunile septembrie şi octombrie.

Indicele imobiliare.ro este disponibil pentru oraşele Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Timişoara, Iaşi şi Ploieşti. Portalul Afacerilor Imobiliare este proprietatea companiei RealMedia Network din Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO