Companii

„La două proprietăţi similare, una în Varşovia şi alta în Bucureşti, cea locală e mai ieftină cu 25%“

„La două proprietăţi similare, una în Varşovia şi...

Autor: Cristi Moga

28.10.2013, 00:06 14
Darren Yates, partener şi head of global capital markets research în cadrul firmei de consultanţă imobiliară Knight Frank, consideră că în materie de imobiliare piaţa locală a reînceput să devină atractivă pentru investitorii străini, dar este în continuare loc de o mai bună promovare externă.
 
„Pe radarul investitorilor imaginea României se îmbunătăţeşte, dar ţara trebuie promovată mai bine, deoarece este în prezent în urma Poloniei sau Cehiei la acest capitol. Potenţial de dezvoltare există: chiriile sunt jos, randamentele sunt destul de ridicate, ceea ce reprezintă o bună oportunitate. Între două proprietăţi similare, una din Varşovia, care se vinde la un randament anual de 6,25%, şi una din Bucureşti, care se vinde la un randament de 8,25% pe an, există o diferenţă de preţ de 25%, ceea ce înseamnă o valoare extrem de importantă“, a declarat reprezentantul Knight Frank, una dintre cele mai mari firme de consultanţă imobiliară la nivel mondial, cu 12.500 de angajaţi în 330 de birouri.
 
Yates, un britanic care lucrează de 17 ani în real estate, spune că în piaţa imobiliară punctul de cotitură a fost în ultimul trimestru al anului 2012, astfel că în prezent birourile din centrul Londrei, în zona Mayfair, se tranzacţionează la un randament de 4% în euro pe an, similar cu cel din vârful pieţei imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO