Companii

Laboratoarele Synevo, afaceri de 5,6 mil. euro in primul semestru

24.07.2007, 18:49 30

Synevo Romania, reteaua de laboratoare a grupului Medicover, a inregistrat in prima jumatate a acestui an venituri de 5,6 mil. euro, in crestere cu 30% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatele financiare sunt cu 10% peste estimarile initiale avansate de companie.
"Rezultatele au fost determinate in principal de cresterea organica pe segmentul clientilor privati. De asemenea, laboratorul Synevo Iasi, infiintat in 2006, a cunoscut o dinamica accentuata si nu in ultimul rand, deschiderea laboratorului din Timisoara in aprilie, o investitie de 0,7 milioane de euro, au fost principalii factori care au influentat in sens pozitiv veniturile realizate in aceasta perioada", a afirmat Virgil Ivan, directorul general al Synevo Romania.
In prezent, reteaua are 10 locatii, sase laboratoare de spital si patru laboratoare independente in Bucuresti si in judetele Cluj, Constanta, Iasi, Satu Mare, Suceava si Timis. De asemenea, compania are 340 de angajati. "In urmatoarele doua luni, avem in vedere deschiderea unor noi centre de recoltare in Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi si Timisoara. Valoarea totala a investitiilor este de 500.000 euro. O alta prioritate pentru al doilea semestru din 2007 este achizitionarea unor noi tehnologii cu rolul de a dezvolta departamentele de toxicologie si genetica", a mai spus Ivan.
Businessul de laboratoare traverseaza o perioada extrem de agitata in prezent, fiind unul dintre pionii centrali ai Programului National de Evaluare a Starii de Sanatate. Cu toate acestea, abia finalizarea perioadei concediilor va putea aduce o crestere a numarului persoanelor care isi fac analizele. "Momentan numarul pacientilor care s-au prezentat la sediile noastre prin Programul de Evaluare a Starii de Sanatate este mic. Credem ca acest lucru se datoreaza demararii cu intarziere a distributiei taloanelor, a dotarii medicilor cu sistemul informatic necesar, si nu in ultimul rand datorita perioadei concediilor, insa suntem convinsi ca incepand cu luna septembrie se va simti o crestere a adresabilitatii", a explicat Ivan.
Laboratoarele pe care Synevo le opereaza in spitale au fost preluate prin externalizare, compania analizand in continuare aceasta varianta de extindere.
"Avem insa anumite rezerve in privinta legislatiei in vigoare pe aceasta tema. Pentru un investitor dispus sa transforme un laborator conform cerintelor Uniunii Europene este descurajant sa i se impuna preluarea integrala a personalului indiferent de nivelul de pregatire al acestuia", a mai spus Ivan.
Synevo a luat nastere in Romania prin separarea in 2003 a diviziei de laboratoare Medicover Rombel de compania Medicover. Ulterior acestei operatiuni, in 2004, entitatea formata a luat numele de Synevo. In 2005, grupul suedez a decis sa extinda conceptul in Polonia, unde a achizitionat un laborator privat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO