Companii

LaborMed a platit 24 mil. euro pe Ozone

26.07.2009, 17:08 43

Producatorul de medicamente LaborMed, detinut de fondul de investitii Advent International, a achizitionat portofoliul de 400 de produse al companiei Ozone, precum si brandul acesteia, tranzactie care atinge potrivit surselor ZF aproximativ 24 milioane de euro. Plata se va face pe o perioada mai lunga de timp, care se intinde pana in momentul in care Advent va iesi din afacere.

"Daca ne uitam la portofoliul LaborMed aveam produse care se elibereaza pe baza de prescriptie din arii precum cardiovascular si sistem nervos central. Pentru a avea o afacere mai balansata era nevoie sa completam portofoliul cu sectoarele pe care nu suntem prezenti si care nu sunt atat de reglementate in ceea ce priveste preturile, adica OTC-urile (medicamentele fara reteta - n.red.)", spune Stephen Stead, CEO al LaborMed.

Dupa achizitie, LaborMed va ajunge la vanzari duble comparativ cu nivelul de 35 mil. euro raportat in 2008. Ozone activeaza in Polonia, Cehia, Slovacia, Bulgaria si Ungaria, iar cifra de afaceri totala a fost de 77 mil. euro in 2008, din care Romania a generat 46%.

Actionarii Ozone sunt oamenii de afaceri Ludovic Robert, Michel Eid, Roger Akoury si Walid Abboud, ei controland si pachetul majoritar al A&D Pharma, cel mai mare grup farma local. "S-a investit mult si s-au recuperat banii. A fost o afacere neutra pentru actionari", spune o persoana apropiata actionarilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO