Companii

LaborMed Pharma aloca 7 mil. euro pentru exporturi

08.04.2005, 19:26 24

Producatorul roman de medicamente LaborMed Pharma va investi in intervalul 2005-2006 sapte milioane de euro pentru extinderea portofoliului de produse si dezvoltarea activitatii de export.

"Obiectivul nostru major este dezvoltarea unor produse generice noi, moderne, cu studii de bioechivalenta, interschimbabile cu produsele de referinta. Totodata vom incepe inregistrarea produselor LaborMed si in alte tari din Europa de Est si in Uniunea Europeana", a declarat presedintele companiei, Xeni-Camelia Dicu.

In prezent, compania detine un portofoliu de peste 70 de produse inregistrate in Romania, jumatate dintre acestea fiind exportate in Rusia, Bulgaria si tarile din Comunitatea Statelor Independente. Volumul exporturilor este insa nesemnificativ in ponderea cifrei de afaceri.

Un alt obiectiv al LaborMed pentru acest an este dublarea cifrei de afaceri pana la 20 de milioane de euro.

Previziunile companiei sunt bazate atat pe medicamentele deja existente in portofoliu, cat si pe noile produse: antidiabetice, analgezice-antipiretice, cardiovasculare, psihostimulante si nootrope, antiulceroase.

Anul trecut, vanzarile companiei au insumat 11 milioane de euro, reprezentand o crestere de 58% fata de 2003.

Potrivit firmei de cercetare Cegedim, anul trecut, LaborMed Pharma a ocupat locul 23 in topul producatorilor si importatorilor de medicamente, cu o cota de piata de 1,2%. In clasamentul producatorilor farmaceutici locali, LaborMed Pharma se afla intre primele cinci companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO