Companii

LaborMed Pharma Trading, vanzari cu 50% mai mari

26.06.2006, 16:08 102

Distribuitorul de medicamente LaborMed Pharma Trading estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 30 de milioane de euro, in crestere cu 50% fata de anul anterior.
"In 2005 am realizat o cifra de afaceri de 19,5 milioane de euro, iar cresterea pe care o asteptam anul acesta se bazeaza in special pe investitiile in curs de derulare", a spus Marcian Gavrilescu, directorul general al companiei.
Astfel, LaborMed Pharma Trading a anuntat ca va investi peste 0,5 milioane de euro in schimbarea intregului parc auto, flota companiei fiind acum formata din masini frigorifice.
Marcian Gavrilescu spune ca spre deosebire de distributia clasica de medicamente, care presupune ca un distribuitor sa preia produsele mai multor companii, LaborMed Pharma Trading este un jucator de nisa.
"Distribuitorii clasici se lupta pe cote de piata pentru ca lucreaza cu foarte multe produse. Noi lucram numai cu produsele realizate de Labormed Pharma", a afirmat Gavrilescu.
Producatorul LaborMed Pharma a fost infiintat in 1991 de un grup de cercetatori si farmacisti romani, iar pe primul trimestru al acestui an ocupa locul 18 in topul principalilor jucatori de pe piata farmaceutica romaneasca, conform datelor furnizate de compania de cercetare a pietei Cegedim.
"Distributia a inceput la modul empiric in LaborMed. Initial aceasta s-a facut pe principalele localitati din tara, unde s-a infiintat cate un SRL local. Ulterior in vara anului 2004 acestea au fuzionat, lucru necesar pentru optimizarea costurilor si pentru un sistem unitar de vanzari", explica reprezentantul companiei. Acesta a adaugat ca distribuitorul LaborMed deruleaza politica comerciala a producatorului.
Pe primul trimestru al acestui an, distribuitorul LaborMed ocupa locul 13 in topul de profil, cu o cota de 2% din piata, conform datelor Cegedim citate de companie.
Reducerea marjelor practicate la importul si distributia de medicamente operate anul trecut de Ministerul Sanatatii a lovit in profiturile majoritatii distribuitorilor care lucreaza cu produse de import, insa au facut tentanta distributia pe piata a produselor romanesti. Tot mai multi distribuitori sunt in prezent interesati de stabilirea de contacte cu producatorii locali.
Referitor la piata distributiei de medicamente din Romania, el spune ca este "extrem" de fragmentata, adica pe ea activeaza un numar foarte mare de distribuitori. In tarile din regiune, spune Marcian Gavrilescu, exista cativa distribuitori foarte mari si cativa de nisa cu o tinta cat se poate de clara.
Cei mai mari distribuitori de medicamente din Romania sunt Mediplus, care face parte din A&D Pharma, Relad, Farmexpert, Farmexim, Europharm Distributie sau Fildas Trading.Conform informatiilor existente in Registrul Comertului, printre actionarii LaborMed Pharma Trading se numara Ionel Lovin, Iliana Ghita si Marilena Jiquidi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO