Companii

Lansarea noului model Duster duce SUV-ul peste producţia Sandero

Lansarea noului model Duster duce SUV-ul peste producţia...

Autor: Bogdan Alecu

30.10.2013, 00:08 12
Cifra de afaceri a Automobile Dacia s-ar putea apropia şi în acest an de pragul de 3 mld. euro, depăşit în 2011, odată cu creşterea producţiei SUV-ului Duster, cel mai scump model din gama mărcii, la peste 120.000 de maşini în acest an.
 
 
Competiţia internă în ceea ce priveşte producţia, dar şi vânzările între Sandero şi Duster, s-a reluat odată cu lansarea versiunii facelift a SUV-ului. La nivelul lunii sep­tem­brie producţia lui Duster a depăşit-o din nou pe cea a Sandero, după ce în primele şapte luni modelul de clasă mică a ocupat prima treaptă în topul producţiei. În intervalul ia­nuarie-septembrie, la Mioveni compania a asamblat 87.125 de unităţi din modelul Duster, cu 13% mai puţin decât în perioada similară a anului trecut, în timp ce din Sandero s-au produs aproape 84.800 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importa­to­rilor de Automobile (APIA).
 
La nivelul lunii septembrie Duster a punc­tat o producţie de 10.800 de maşini, cu 15% mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut, în timp numărul de modele Sandero asamblate a fost de puţin peste 8.000 de unităţi, în creştere cu 17% faţă de septembrie 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO