Companii

Lantul de fashion C&A nu se sperie de criza financiara si ridica miza la 15 magazine pana in 2010

28.01.2009, 17:46 60

C&A, unul dintre cei mai importanti retaileri internationali de imbracaminte cu peste 1.000 de magazine in Europa, spune ca va avea la finalul anului 2010 o retea de 15 magazine in Romania, prima locatie urmand sa fie deschisa in aprilie, in Capitala.

"La inceputul lui aprilie vom deschide primul nostru magazin in Bucuresti, in cadrul centrului comercial Shopping Center Militari, iar pana la sfarsitul anului, chiar daca nu am semnat pana acum niciun alt contract, vom ajunge probabil sa numaram cinci unitati", a declarat pentru ZF Herbert Asamer, purtator de cuvant al C&A pentru Europa Centrala si de Est. Reprezentantii companiei nu au precizat valoarea investitiei medii intr-un magazin si nici numarul de oameni care vor lucra intr-o astfel de locatie.
Anterior, compania anunta ca prima faza de extindere vizeaza Capitala, urmand ca magazinele celelalte sa fie inaugurate in toate orasele cu peste 100.000 de locuitori atat in centre comerciale, cat si in centrul acestora. C&A va avea magazine intinse pe suprafete de aproximativ 2.000 de metri patrati.
Daca in aprilie anul trecut planul de dezvoltare implica deschiderea a 10 unitati in Romania, la inceputul acestui an conducerea companiei ridica miza - 15 unitati pana la sfarsitul anului viitor.
"In primavara lui 2010 vom mai deschide 4-5 magazine, iar in toamna vom dubla numarul acestora. In total sunt planificate 15 deschideri pana la finalul lui 2010", spune Asamer.  
C&A va intra in Militari Shopping Center alaturi de branduri in plina dezvoltare in Romania, ca New Yorker, Hervis sau Humanic, dar ii va avea ca vecini si pe francezii de la Decathlon, cu primul lor magazin la nivel local.
Aceeasi lista cu marci a fost anuntata la inceputul lui 2008 si pentru proiectul de la Arad al Meinl European Land, dezvoltatorul imobiliar care a cumparat Militari Shopping Center de la Liebrecht & Wood. Viitorul proiect va fi inaugurat in toamna anului 2009 sub numele de West Gate.
Chiar daca lantul de imbracaminte C&A nu a precizat care vor fi viitoarele destinatii, proiectele dezvoltate de Meinl sunt printre locatiile deja confirmate.
C&A, parte a grupului Cofra, cu sediul central in Elvetia, care activeaza pe piata imobiliara, dar si in domeniul serviciilor financiare, care va comercializa in Romania articole de imbracaminte atat pentru adulti, cat si pentru copii, a raportat pentru 2007 o cifra de afaceri la nivel international de 6,1 miliarde de euro, in crestere cu 8,3% fata de aceeasi perioada a anului anterior.
La nivel local C&A se alatura companiilor care au mizat pe Romania hotarand sa intre direct.
Si retailerul de imbracaminte spaniol Inditex a adus cele mai cunoscute branduri ale sale la nivel international, Zara, Stradivarius, Bershka sau Pull & Bear, iar Peek & Cloppenburg a inchiriat un spatiu de 4.200 de metri patrati in centrul comercial din nordul Capitalei Baneasa Shopping City pentru a comercializa branduri ca Hugo Boss, Lagerfeld, Esprit, Armani Jeans sau Diesel. 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO