Companii

Lina & Guia a recrutat doi parteneri de la Gide si Baneasa

23.11.2008, 14:57 431

Casa de avocatura Lina & Guia, infiintata la sfarsitul anului trecut de Mihai Guia, cinci fosti avocati ai firmei CMS Cameron McKenna si alti trei avocati, va ajunge pana la sfarsitul acestui an la venituri de circa un milion de euro si un efectiv de 16 avocati.

Numarul partenerilor a crescut de la doi la patru, dupa ce echipei conduse de Cristian Lina si Mihai Guia li s-au alaturat si Adrian Iordache, fost avocat in cadrul companiilor care dezvolta proiectul Baneasa din nordul Capitalei, si Cristian Guia, avocat specializat in real estate, care a venit de la firma franceza Gide Loyrette Nouel.
Cristian Guia este fratele lui Mihai Guia, iar Adrian Iordache a venit in cadrul firmei alaturi de alti trei avocati de la Baneasa.
"O pondere importanta, de 35-40% din veniturile firmei in acest an, a venit din servicii juridice legate de piata de real estate, unde am lucrat pentru clienti precum Omilos, Interex sau Primavera Development (dezvoltatorul parcului de afaceri S-Park din nordul Capitalei - n.r.). In plus, am avut activitate si pe piata de energie, unde am asistat, printre altele, Merrill Lynch Commodities la achizitii de electricitate", a declarat Cristian Lina, partener in cadrul firmei.
Estimarile pentru anul viitor sunt conservatoare, respectiv o cifra de afaceri de 1,1-1,2 milioane de euro, in conditiile in care criza financiara va avea efecte puternice in economie, care se vor rasfrange probabil si asupra activitatii avocatilor.
"Avem contracte care ne vor tine ocupati si la anul, cel putin pana in primavara, in special pe fuziuni si achizitii, dar sunt destul de ingrijorat pentru restul anului. In real estate, spre exemplu, ponderea in venituri ar putea sa scada la 20-25%", declara si Mihai Guia.
Procesul de recrutare s-ar putea concentra anul viitor catre tinerii absolventi de studii juridice sau avocati juniori, in conditiile in care actuala echipa este destul de experimentata.
Onorariile medii in cadrul firmei sunt de 175-180 de euro pe ora, in timp ce partenerii pot factura si 280 de euro pe ora, in functie de client si de tipul contractului.
Firma este unul dintre jucatorii de mici dimensiuni de pe piata, in conditiile in care cele mai mari firme, respectiv NNDKP, Musat & Asociatii si Tuca Zbarcea & Asociatii, au inregistrat anul trecut venituri de peste 11 milioane de euro fiecare. Piata este estimata la circa 200 de milioane de euro, dar ritmul de dezvoltare va incetini in urmatoarea perioada, dupa ce in ultimii ani marile firme inregistrau cresteri de minimum 20%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO