Companii

Lista aeroporturilor ce ar urma să fie modernizate până în 2020

Lista aeroporturilor ce ar urma să fie modernizate...

Autor: Mirabela Tiron

18.10.2014, 09:01 313

Aeroporturile Bucu­reşti (Henri Coandă), Craiova, Timişoara, Oradea, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu-Mureş, Sibiu, Suceava, Iaşi, Bacău, Constanţa şi Tulcea ar putea beneficia de investiţii de circa 600 milioane euro, până în 2020, conform Master Planului General de Transport al României, un document strategic care va sta la baza planificării investiţiilor în transporturi. 

Pe listă nu apar aeroporturile din Băneasa (Aurel Vlaicu) - 6.000 de pasageri anul trecut, Satu Mare (16.000 de pasageri anul trecut) şi Arad (40.000 de pasageri anul trecut). 

Din totalul sumei, cea mai mare parte, respectiv 40%, ar urma să fie alocată pentru amanajarea unui nou terminal de pasageri la aeroportul Henri Coandă din Capitală, cel mai mare din ţară, cu 7,6 milioane de pasageri. Acest proiect mai vizează extinderea căilor de rulare şi dezvoltarea a 56 de noi locuri de parcare aeronave până în 2020, reabilitarea locurilor de parcare a aeronavelor, noi conexiuni cu sisteme de transport terestru (calea ferată, metrou) şi analiza oportunităţii de a dezvolta un terminal cargo. 

În total, în România există 16 de aeroporturi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO