Companii

Locuitorii cartierelor rezidentiale din Baneasa au propriul mall

11.10.2004, 00:00 249

Jolie Ville Galleria, primul complex comercial de tip mall deschis la sfarsitul saptamanii trecute in apropierea cartierelor rezidentiale din zona Baneasa mizeaza pe clientii pe venituri ridicate, prin atragerea unor marci de lux precum Moschino, Cerutti, D&G, Gianfranco Ferre sau Emporio Armani.
Cum reprezentantii marilor companii internationale din domeniul luxului adusi anul trecut de companiile specializate in consultanta sa tatoneze piata nu au fost de acord cu acordarea unor francize pentru piata romaneasca, reprezentantii Jolie Ville au gasit o solutie proprie. Astfel, a fost infiintata compania Moda & Style, care ocupa aproape toate spatiile disponibile pentru magazinele de imbracaminte si incaltaminte din Jolie Ville Galleria si care va comercializa toate aceste marci de lux.
Pe langa marcile de imbracaminte de lux, in cadrul Jolie Ville Galleria este prezent cu un magazin propriu si importatorul marcii Nike, dar si reteaua de magazine de papetarie Diverta. Chiar daca este pozitionat ca un complex comercial premium (dedicat celor cu venituri peste medie) Jolie Ville Galleria include si un supermarket Primavara, alaturi de doua restaurante cu specific italian si asiatic si un cinematograf Glendale.
Jolie Ville Galleria a fost deschis la sfarsitul saptamanii trecute in urma unei investitii de 10 milioane de euro facuta de grupul egiptean de investitii HKS.
Complexul comercial are o suprafata construita de 14.000 de metri patrati (mai putinde o treime din suprafata celui mai mare complex comercial de tip mall de pe piata romaneasca, Bucuresti Mall), din care suprafata inchiriabila este de 5.500 de metri patrati.
Proiectul Jolie Ville Galleria a fost inceput anul trecut, obiectivul fiind, potrivit reprezentantilor companiei, realizarea unui centru comercial destinat cu precadere persoanelor cu venituri ridicate care locuiesc in cartierele rezidentiale dezvoltate in ultimii ani in zona Baneasa.
Tot luna aceasta va fi deschis si cel mai mare complex comercial de tip mall de pe piata romaneasca, Plaza Romania. Acesta a fost dezvoltat de compania Anchor Grup, membra a grupului turcesc Fiba si a implicat investitii de 45 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO