Companii

Low-cost-ul spaniol Clickair ataca piata locala

27.02.2007, 19:11 18

Compania spaniola low-cost Clickair va opera curse in Romania, pe ruta Bucuresti (Otopeni) - Barcelona (El Prat), potrivit informatiilor de pe site-ul companiei. Clickair va opera curse spre si dinspre Bucuresti incepand cu luna mai, pretul unui bilet dus-intors situandu-se in jurul sumei de 120 de euro, cu taxele de aeroport incluse. Cursele pe ruta Bucuresti-Barcelona vor avea o frecventa de trei-zboruri dus-intors pe saptamana.
Tot in urmatoarele luni, operatorul va lansa curse noi spre Roma, Pisa, Napoli, Venetia, Viena, Budapesta, Varsovia, Dubrovnik si Malta, strategia Clickair vizand dezvoltarea unei retele de 70 de rute spre 55 de orase europene pana la finele anului 2008.
Compania aeriana Clickair a fost infiintata in 2006, avand ca actionari compania aeriana nationala Iberia, compania aeriana Cobra, parte a grupului ACS, tour-operatorul Nefinsa din grupul Iberostar si fondul de investitii Quercus Equity (Grupo Agrolimen), fiecare detinand un pachet de 20%. In afara de Clickair si-a mai anuntat intrarea pe piata romaneasca Germanwings, Easy Jet, dar si Air Berlin sau Ryanair.
Pe piata romaneasca opereaza deja operatori low-cost precum Blue Air, Sky Europe, MyAir sau Wizz Air.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO