Companii

Macon, plus 25% dupa preluarea de catre polonezi

19.03.2007, 19:24 17

Producatorul de materiale de constructii Macon Deva, companie preluata anul trecut de catre fondul de investitii polonez Enterprise Investors, pentru circa 35 mil. euro, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 38 mil. euro, in crestere cu 25% fata de anul precedent.
"Cresterea afacerilor pentru anul acesta va fi determinata de dezvoltarea pietei de constructii, mai ales in sectoarele constructiilor civile si industriale, precum si de infrastructura, cat si de cresterea performantelor Macon pe un segment aflat intr-o continua dezvoltare", spune Marius Dumitru Marin, directorul general.
Compania a realizat in 2006 o cifra de afaceri de 30 mil. euro, in crestere cu circa 30% fata de anul precedent. Cea mai importanta crestere a vanzarilor a fost inregistrata pentru prefabricatele din beton, datorita expansiunii segmentului de retail, unde s-au construit hale cu structura din beton, precum si cererii tot mai ridicate de stalpi pentru linii electrice aeriene.
"Noua strategie de afaceri a companiei urmareste un control mai bun al costurilor, reorganizarea proceselor de fabricatie, cresterea fortei echipelor de marketing si vanzari si dezvoltarea competentelor din zona resurselor umane", afirma Marin. Dupa preluarea companiei de catre Enterprise Investors, numarul salariatilor a crescut cu 8%, ajungand in prezent la 780 de salariati.
Macon produce BCA (beton celular autoclavizat), cahle de teracota, produse termo si fonoizolatoare, produse din beton, obiecte ceramice, tigle, produse destinate finisajelor si agregate minerale.
"Anul acesta avem programate investitii de circa 4,5 mil. euro in automatizarea proceselor de productie, cresterea productivitatii si rezolvarea unor probleme de mediu", precizeaza Marin. Pentru anul acesta, Macon estimeaza o crestere usoara a cotei de piata pe segmentul de BCA de la 14% la 15%, pe fondul investitiilor in productie. Macon se numara printre cei mai mari producatori de BCA de pe piata, alaturi de Celco Constanta, Simcor Oradea, Elpreco Craiova, Prefabricate Vest sau Prefab.
Enterprise Investors intentioneaza sa reinvesteasca profiturile obtinute la Deva in dezvoltarea afacerii si sa aloce bani pentru eventuale achizitii ale Macon in sectorul de profil. Polonezii doresc o listare a Macon pe Bursa pana in 2009, dupa ce fondurile de pensii vor deveni active pe piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO