Companii

Magazinul de jucării ErfiKids s-a extins în Constanţa. Antreprenoarea Alice Mitu: „Noi am mers foarte bine în 2020, am crescut cu 20% faţă de 2019“

Retailul de jucării, o piaţă în creştere în ultimii ani, a trecut în 2019 pragul de 1 mld. lei afaceri totale ale celor 228 de companii active în piaţă.

Retailul de jucării, o piaţă în creştere în ultimii ani, a trecut în 2019 pragul de 1 mld. lei afaceri totale ale celor 228 de companii active în piaţă.

Autor: Georgiana Mihalache

27.01.2021, 18:45 142

♦ ErfiKids numără în prezent trei magazine de jucării, în Bucureşti şi Constanţa ♦ Compania a mai avut un magazin în mallul Sun Plaza din Capitală, la care a renunţat în urmă cu doi ani.

Anul 2020 a adus un vârf de vânzări pentru companiile din domeniul jocurilor şi jucăriilor, odată ce şcoala a trecut în sistem online, iar copiii au petrecut mult mai mult  timp în casă. Creşterea vânzărilor s-a văzut şi în businessul ErfiKids, o reţea de trei magazine de jucării, care a încheiat anul trecut cu o creştere de 20% faţă de 2019. Acest lucru înseamnă că businessul din jucării a ajuns la afaceri de 7,8 mil. lei anul trecut, din calculele ZF.

„Deşi în primele luni am avut nişte temeri, anul 2020 a mers mai bine decât 2019, a fost în creştere, pe diverse cate­go­rii de produse. Oamenii au stat mai mult în casă cu copii, au devenit mai creativi şi jucările au cunoscut creşteri specta­culoase de vânzări. O altă linie care s-a dezvoltat a fost cea de vânzare a sca­unelor auto, s-au deplasat cu maşina mai mult“, a spus antreprenoarea Alice Mitu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO