ZF 24

Magdalena Crîng, directorul de resurse umane al L’Oréal România: Găsim mai greu candiaţi pentru unele poziţii pentru că specialiştii nu au avut timp să se formeze

Magdalena Crîng, directorul de resurse umane al...

Autor: Corina Mirea

25.11.2013, 00:08 751
Lipsa de consiliere profesională a adolescenţilor din timpul şcolii se vede cel mai bine la interviurile de angajare, unde absolvenţii vor doar să obţină un loc de muncă, fără să aibă o idee clară despre ceea ce şi-ar dori să facă în viaţă, este de părere Magdalena Crîng, directorul de resurse umane al subsidiarei locale din cadrul grupului francez L’Oréal.
 
„La ora actuală putem vorbi de un procent foarte mic  al absolvenţilor care ştiu într-adevăr ce vor să facă în carieră şi care s-au pregătit prin programe speciale (mastere, burse Erasmus etc.) exact pe domeniul pe care vor să-l urmeze. Din păcate însă, la marea majoritate a absolvenţilor întâlnim acea lipsă de orientare profesională şi acel «Vreau să fac orice», spus numai pentru a avea un loc de muncă, indiferent care ar fi acela“, a explicat Magdalena Crîng, care lucrează în cadrul L’Oréal România încă de la înfiinţarea companiei pe plan local, din 1997.
 
Tot mai mulţi directori de resurse umane din companiile locale reclamă o pregătire din ce în ce mai slabă a tinerilor care ies de pe băncile facultăţilor, cauzată de schimbările dese aduse legilor învăţământului, dar şi de programa şcolară înclinată mai mult spre partea teoretică. În plus, ultimii doi ani, în care s-a înjumătăţit numărul de absolvenţi de bacalaureat ca urmare a promova­bilităţii scăzute, precum şi perioada de criză în care angajaţii au făcut tot posibilul să-şi menţină joburile au făcut tot mai dificilă misiunea de angajare a tinerilor. Pe de altă parte, situaţia a dus la o stabilizare pe piaţa muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO