Companii

Magnetto Wheels produce 1,8 milioane de roti pentru Dacia

13.02.2008, 13:49 783

Producatorul de componente auto Magnetto Wheels Romania estimeaza ca va produce in acest an aproximativ 3,3 milioane de jante auto, din care mai mult de jumatate vor fi livrate catre Automobile Dacia. In 2007 productia Magnetto Wheels a fost de 2,95 milioane de unitati.
"La finalul investitiilor fabrica ar trebui sa produca aproape 5 milioane de jante auto. Deocamdata, pentru 2008 urmarim o productie de 3,3 milioane de unitati, din care mai mult de 50% vor fi livrate pentru modelul Logan", a declarat Gheorghe Dragomiroiu, directorul general al Magnetto Wheels.
Restul productiei de jante auto de tabla este livrata catre uzina Suzuki din Ungaria, in Polonia, si catre uzina Tofas din Turcia, unde se produc modele Fiat.
Magnetto Wheels a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 33 mil. euro, in crestere cu 32% fata de 2006. Pentru cresterea productiei la 3,3 milioane de unitati compania a construit anul trecut, la Dragasani, o noua hala cu o suprafata de 4.000 de metri patrati, unde instaleaza acum a treia linie de productie. Investitiile aferente s-au cifrat la 1,8 mil. euro.
Planul de investitii pentru 2008 se ridica la aproximativ 3 milioane de euro si consta in finalizarea instalarii celei de-a treia linii de productie si prelungirea halelor actuale pentru proiectele ce vor urma in 2009.
Magnetto Wheels Romania, fosta Roti Auto Dragasani, este detinuta de grupul italian Magnetto Whells.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO