Companii

Mai mult de jumătate dintre angajaţii din România acordă mesei de prânz mai puţin de 30 de minute, mult sub cei din alte ţări europene

Mai mult de jumătate dintre angajaţii din România...

Autor: Roxana Rosu

27.09.2017, 12:27 361

Mai mult de jumătate dintre angajaţii din România (56%) acordă mesei de prânz sub 30 de minute, mult mai puţin decât media din alte ţări europene precum Belgia, Spania, Suedia sau Franta, conform studiilor realizate  Edenred, companie emitentă de carduri si tichete de beneficii extrasalariale.

”Desi se văd uşoare imbunătătiri în ultimii ani, situatia în România diferă încă major fată de tări precum Belgia, Spania, Suedia sau Franta , unde doar 23% dintre angajati alocă mai putin de 30 de minute pauzei de prânz)”, se precizează într-un comunicat al firmei.

In România, afecţiuni cronice precum hipertensiunea, diabetul sau bolile cardiovasculare sunt la cote alarmante, iar una din principalele cauze este nutritia incorecta, generata de obiceiuri alimentare nesanatoase.

“În păstrarea stării de sănătate, obiceiurile alimentare au o importantă la fel de mare ca şi calitatea alimentelor. Renunţarea sistematică la micul dejun, mâncatul în fugă la prânz şi excesele la cină sunt puternic destabilizatoare pentru organism. Mâncatul la birou (aşa numitul "desk-dining"), un fenomen din ce în ce mai întâlnit, este nociv atât pentru sănătatea fizică, cât şi pentru sănătatea mentală, întrucât este un factor agravant în alienare socială şi depresie”, spune Alin Popescu, medic primar medicina sportivă, cu multiple preocupări în domeniul nutriţiei şi în promovarea unui stil de viaţă sănătos.

În acest context, Edenred a derulat o campanie prin care partenerii companiei arată prin puterea exemplului personal că pauza de prânz nu este un lux, ci un obicei simplu dar absolut necesar pentru o viaţă echilibrată si sănătoasă. Printre companiile implicate în campanie se numără Alstom, Eurest, Food Panda, Groupama, Macromex, Marco Polo Cee, Mastercard, Mcguire Woods, Novotel, Romania Hypermarche (CORA), Salad Box, Sanador, UTA Romania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO