Companii

Mai multe proiecte de spitale private au fost amanate

Mai multe proiecte de spitale private au fost amanate

Echipamentele pentru o clinica de imagistica costa intre 500.000 de euro si 3 mil. euro, in timp ce in cazul echipamentelor pentru un spital pretul variaza intre 2 si 10 mil. euro

18.08.2009, 17:22 408

Medicare Technics, companie care activeaza pe piata echipamentelor medicale, a inregistrat afaceri de 3,4 mil. euro in primul semestru al acestui an, cu 24% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Totodata, compania a trecut pe profit, dupa ce in primele sase luni ale anului trecut a inregistrat pierderi mici.  

Medicare se va orienta pe furnizarea de echipamente catre spitale private in urmatorii ani, dupa ce pana acum a mers in special pe echiparea clinicilor. Deocamdata insa proiectele privind echiparea spitalelor private au fost amanate, urmand sa fie reluate in 2010-2011, dupa cum apreciaza reprezentantii companiei.

„Am avut discutii pentru cinci proiecte (de spitale - n.red.), insa toate au fost oprite. Din ceea ce ne-au spus clientii, proiectele pentru spitale private ar putea fi reluate la sfarsitul lui 2010 - inceputul lui 2011, in functie de ceea ce aduce criza", spune Alin Patrascu, directorul executiv al Medicare.

Pana acum companii precum MedLife, Sanador, Medsana sau Medicover au anuntat intentia de a construi spitale private, insa actionarii acestor companii nu au precizat data inceperii constructiilor, potrivit informatiilor disponibile.

In primele sase luni, Medicare a finalizat trei proiecte la cheie, adica o policlinica si doua centre de imagistica, iar in prezent exista discutii pentru incheierea altor zece proiecte, din care opt s-ar putea finaliza pana la sfarsitul anului.

„Criza exista, dar toate estimarile noastre pot fi atinse in masura in care accesul la finantare externa va fi in continuare disponibil si nu se va intampla ceva ca economia sa cada", explica directorul executiv al Medicare Technics, care este structurata pe trei unitati de business, distributie de echipamente pentru spitale, pentru cabinetele ORL-oftalmologie si pentru cele de imagistica si o divizie de management de proiecte la cheie. Peste 75% din cifra de afaceri a companiei este generata de segmentul de echipamente de imagistica si clinici la cheie. 

Echipamentele pentru o clinica de imagistica costa intre 500.000 de euro si 3 mil. euro, in timp ce in cazul echipamentelor pentru un spital pretul variaza intre 2 si 10 mil. euro. Anul trecut, Medicare a avut afaceri de 15,2 mil. euro, iar pentru 2009 estimeaza afaceri de 17 mil. euro. Actionarii Medicare Tehnics sunt Compania Associates si Powerax Ltd, inregistrate in Cipru (cu 32,87% si respectiv 30%), Mugurel Stancu (22,8%), Alexandu Lucian Codrea (3%), Alin Mircea Patrascu (3%) si Medicredit Leasing IFN (8,33%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO