Companii

Majorare de capital de un 1 milion de euro la Motoractive

13.08.2004, 00:00 20

Compania de leasing Motoractive si-a majorat capitalul social cu 40,7 miliarde lei (un milion de euro), pana la 118,4 miliarde lei (2,3 milioane euro), a declarat directorul general al societatii, Stefan Coroianu.
"Motoractive a atras in ultimul timp foarte multa finantare de la banci, ceea ce impunea stabilirea unui echilibru intre capitalul propriu si cel atras. Majorarea de capital a fost necesara pentru sustinerea extinderii firmei, avand in vedere cresterea numarului de contracte de leasing incheiate in ultimul timp", a adaugat Coroianu.
In primul semestru, societatea a finantat contracte in valoare de 27 milioane euro si a obtinut un profit net de 650.000 de euro.
Companiile mari au obtinut jumatate din valoarea contractelor, iar firmele mici si mijlocii si persoanele fizice au o pondere de 40%, si, respectiv, 10%.
Cea mai mare parte a finantarilor a vizat achizitia de autoturisme, circa 60%, urmate de vehicule comerciale - 30% si echipamente - 10%.
La nivelul anului 2003, valoarea contractelor finantate de companie s-a ridicat 25 milioane euro, profitul aferent exercitiului financiar situandu-se la 1,2 milioane euro.
Potrivit lui Coroianu, nivelul finantarilor va depasi in acest an pragul de 50 milioane euro, estimat la inceputul anului, datorita intensificarii activitatii din ultimele luni.
Compania controleaza aproximativ 5% din industria de profil.
Motoractive este subsidiara grupului Leasemart Holding BV (Olanda), al carui capital social este detinut de Fondul Romano-American pentru Investitii (FRAI) - 80% si de DEG Deutsche Investitions - und Entwicklungsgesellschaft GmbH - 20%.
Valoarea bunurilor achizitionate prin sistemul de leasing a ajuns anul trecut la 1,12 miliarde euro, comparativ cu 899,8 milioane euro in 2002, conform Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR).
Din cele aproximativ 100 de societati de leasing active pe piata, 35 sunt membre ASLR, iar cota acestora a depasit 65% din valoarea totala a pietei in ultimii ani.
Principalii jucatori de pe piata sunt Porsche Leasing Romania, urmata de Afin Romania, BCR Leasing, Volksbank Leasing Romania, RCI Leasing Romania, Tiriac Leasing, Motoractive, Romstal Leasing, TBI Leasing, HVB Leasing Romania, International Leasing, Auto Italia, Romexterra Leasing, Planet Leasing si D.R.T. Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO