Companii

Malev: Romania este a treia piata europeana pentru noi

19.11.2008, 16:00 26

Compania aeriana Malev, unul dintre cei mai importanti operatori aerieni de pe piata locala, va transporta in acest an peste 200.000 de pasageri pe cursele in si dinspre Romania, potrivit estimarilor ZF, care iau in calcul ritmul de crestere anuntat de companie.

"Daca excludem zborurile spre si dinspre Cluj-Napoca - operate de Malev din aprilie 2008 -, celelalte destinatii ale Malev au inregistrat in medie o crestere de 10% a numarului de pasageri", a spus Madalina Cretu, country commercial manager al Malev.
Anul trecut Malev a transportat in si dinspre Romania 180.000 de pasageri, iar in acest an compania a inceput sa opereze direct ruta Cluj-Budapesta, inainte zborurile intre aceste destinatii fiind realizate in code share cu Carpatair.
Piata aeriana se confrunta in prezent, dupa ce a rasuflat usurata de scaderea pretului petrolului, cu criza economica globala. Acest lucru nu a determinat insa Malev sa-si reconsidere rutele operate pe piata locala, desi analizeaza cu mai multa prudenta noi potentiale destinatii.
"Din fericire nu s-a pus problema renuntarii la curse operate in Romania, piata care se afla pe locul trei in Europa pentru Malev. Compania este implicata in extinderea prezentei noastre in Romania, insa, desigur, in conditiile actuale, nimeni nu isi poate asuma riscurile unor decizii ineficiente, de aceea continuam sa analizam serios posibiliatile unor noi rute si destinatii si speram sa ajungem cat de curand la o decizie finala", a spus Madalina Cretu.
Cu toate acestea, impactul crizei este greu de cuantificat. "Este greu sa facem prognoze referitoare la efectele aceastei crize asupra Romaniei si asupra rezultatelor noastre. Ceea ce este cert este ca vom traversa un an dificil atat pentru economie, cat si pentru industria aeriana in general, inclusiv in Romania", a adaugat reprezentantul Malev.
Rutele Malev din Romania spre Budapesta sunt folosite in principal pentru business, atat pentru destinatii din Ungaria, cat si pentru conexiunea cu Europa de Vest.
"Plecarile foarte devreme dimineata dau posibilitatea pasagerilor care calatoresc in scop de afaceri sa ajunga la prima ora a diminetii in cele mai importante orase din vestul Europei, cu returul seara, in aceeasi zi", a spus Cretu.
Malev opereaza in Romania zboruri de la Bucuresti, Timisoara, Cluj si Targu-Mures catre Budapesta.
"Zborurile operate din si catre Bucuresti inregistreaza rezultate pozitive sezon dupa sezon, acest zbor ocupand in prezent locul trei in topul destinatiilor operate de Malev", a precizat reprezentantul Malev.
Printre companiile care opereaza pe piata locala se mai numara TAROM, Carpatair, Air France-KLM, Lufthansa, Austrian Airlines, Czech Airlines si British Airways.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO