Companii

Mazda 6, limuzina medie cu alura supersport

Mazda 6, limuzina medie cu alura supersport

Noua generatie Mazda 6 a fost prezentata in Romania la SIAB

15.10.2007, 23:27 31

Segmentul limuzinelor de clasa medie-compacta se adreseaza cu precadere celor care doresc un automobil proiectat pentru cerintele de zi cu zi, cu un design elegant, dar care sa ofere un temperament tipic unui automobil sport.
Spre deosebire de versiunea standard, MPS se diferentiaza la exterior printr-un design mai sportiv, cu linii mai agresive. In partea frontala spoilerul si grila superioara a radiatorului au fost redesenate pentru a permite integrarea prizelor de aer mai mari, in timp ce capota beneficiaza de un design sport.
In partea posterioara spoilerul standard a fost inlocuit cu unul sport, al carui design este completat de catre cele doua tevi de esapament amplasate in extremitati.
La interior diferentele dintre versiunea standard si MPS sunt minore, cele mai vizibile fiind la nivelul pedalierului din aluminiu, ce completeaza imaginea exterioara dinamica. Interiorul dispune de un nivel de finisare si o calitate a materialelor la nivelul segmentului premium.
Mazda 6 MPS este echipata cu un motor de 2,3 litri supraalimentat, care dezvolta 260 CP la 5.500 rpm si un cuplu motor maxim de 380 Nm disponibil de la 3.000 rpm. Cuplul prezent inca de la turatii joase permit efectuarea depasirilor "in scurt" extrem de usor, chiar daca nu intotdeauna se retrogradeaza intr-o treapta inferioara. Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 6,6 secunde, in timp ce viteza maxima este de 240 km/h. Motorul este cuplat la o cutie de viteze cu sase trepte bine etajata, configurata special pentru a completa temperamentul sport al masinii. Rapoartele transmisiei sunt scurte si permit schimbarea treptelor intr-un timp cat mai scurt. Dezavantajul acesteia il reprezinta ambreiajul care are o cursa scurta si tare. In afara orasului, unde schimbarile treptelor nu se fac prea des nu se observa, insa in traficul urban actionarea sa poate deveni obositoare. Un alt punct forte al versiunii MPS il reprezinta stabilitatea in viraje. Tractiunea integrala ii confera un comportament neutru, chiar si atunci cand curbele sunt abordate in viteza.
Temperamentul sportiv al motorului este sustinut si de un consum pe masura. In oras consumul indicat de computerul de bord poate ajunge si la 17 litri/100 km in conditiile unui trafic aglomerat, dar poate cobori la 10 litri/100 km, in extraurban.
Pretul de baza al modelului Mazda 6 MPS porneste de la 33.395 de euro, TVA inclusa.
In luna decembrie a acestui an Mazda Romania va lansa pe piata locala noua generatie a modelului de clasa medie, Mazda6, prezentata in avanpremiera in cadrul Salonului Auto de la Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO