Companii

McDonald's a cumparat un teren de la Billa pentru extinderea retelei de restaurante

McDonald's a cumparat un teren de la Billa pentru extinderea retelei de restaurante

Pentru cele trei restaurante deschise in aceasta perioada, Mc Donald's a recrutat 200 de persoane. Reteaua de fast-food detine pe piata locala 59 de restaurante

30.04.2009, 00:00 552

McDonald's Romania, cel mai mare lant de restaurante de tip fast-food, a rulat in primul trimestru afaceri de 88 mil. lei, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului anterior, in conditiile in care compania si-a mai adaugat alte patru unitati.

Deprecierea monedei nationale a micsorat insa veniturile McDonald's in euro, de la 22 mil. euro in primele trei luni ale lui 2008, la 21 mil. euro anul acesta.
"Este o evolutie multumitoare, tinand cont de situatia actuala. Anul acesta, vom continua dezvoltarea retelei de restaurante la nivel national si vom investi in continuare in modernizarea spatiilor deja existente", a declarat Cristian Savu, directorul de comunicare al McDonald's Romania.
Ieri, compania a deschis in Drumul Taberei din Capitala cel mai mare restaurant de tip drive din Romania, in urma unei investitii estimate la peste patru milioane de euro (in teren, constructie si amenajare).
 
Trec de 60 de restaurante
"Este normal sa alocam un buget de o asemenea talie, daca ne gandim ca zona respectiva este considerata un oras, avand o populatie mai mare decat multe orase din tara. Un motiv la fel de important pentru care am ales acest loc a fost faptul ca zona este slab reprezentata. Nu aveam acolo niciun restaurant, dar nici competitorii nostri nu au venit pana acum acolo", spune Savu. Cele mai apropiate restaurante drive sunt in cartierele Rahova si Crangasi, compania avand insa o unitate deschisa in centrul comercial Plaza Romania din Drumul Taberei.
Ultimul restaurant, al 59-lea din reteaua detinuta la nivel local, este structurat pe doua etaje si dispune de 330 de locuri (260 de locuri in lobby si 70 de locuri pe terasa) si de un spatiu de joaca destinat evenimentelor organizate pentru copii, constructia acestuia durand patru luni.
 
Al doilea teren cumparat de la Billa
Terenul pentru acest restaurant a fost cumparat de la compania Billa Romania, unitatea fiind amplasata in curtea unuia dintre supermarketurile retelei.
Colaborarea cu reteaua de supermarketuri este mai veche, acelasi tip de tranzactie avand loc si in cazul terenului pe care s-a construit McDonald's Floreasca.
In ultima zi a acestei luni, McDonald's va deschide un alt restaurant in Sibiu, urmand ca la jumatatea lunii mai sa intre si in Piatra-Neamt cu al 61-lea restaurant. "Cele doua restaurante vor fi amplasate tot stradal, vor avea o suprafata mai mare de parter, dar nu vor avea etaj, investitia in deschiderea fiecaruia depasind 2,5 mil. euro", explica Savu.
Pentru cele trei restaurante au fost angajate aproximativ 200 de persoane (80 de angajati pentru McDonald's din Drumul Taberei si aproape 60 de oameni in Sibiu si Piatra-Neamt), urmand ca in functie de evolutia vanzarilor sa continue sau nu procesul de recrutare.
Pe piata de fast-food, estimata de companie la 1,5 - 2 mld. euro, KFC este competitorul principal al Mc Donald's. Anul trecut s-a alaturat si Burger King pe aceasta piata, dar deocamdata reteaua nu a depasit zece unitati in Romania.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO