Companii

Medcenter, afaceri de 10 mil. euro

28.01.2008, 17:13 51

Furnizorul de servicii medicale Medcenter estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 10 mil. euro, in crestere cu 33% comparativ cu anul precedent.
"Cifra noastra de afaceri s-a situat la nivelul de 7,5 milioane de euro, cu 50% mai mult decat in 2006 si cu 10% mai mult fata de asteptarile de la inceputul anului", a spus Florin Ioan Balanica, directorul general al Medcenter.
Compania, parte a grupului Medicarom, va investi in acest an in deschiderea a trei noi centre medicale si laboratoare de analize in trei orase din Romania, vizand in special zona de vest a tarii.
"Recuperarea investitiei intr-o clinica depinde foarte mult de complexitatea acesteia si de tipul de echipamente medicale in care se investeste, acestea fiind costurile majore in deschiderea unei noi clinici. In general estimam ca in doi ani investitia ar trebui recuperata", a adaugat Balanica.
In 2007, compania a trecut printr-un proces de repozitionare in piata, care a marit incasarile din segmentele de piata private. Cele mai solicitate servicii ale Medcenter au fost analizele de laborator, urmate de serviciile medicale pentru companii.
Numarul persoanelor care si-au facut analizele la Medcenter in cadrul Programului de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei a sarit de 200.000.
"Ponderea veniturilor aduse de acest program din totalul cifrei de afaceri a Medcenter este de 10%", a completat Balanica.
Reprezentantul Medcenter a mai spus ca, in general, lunile octombrie si noiembrie aduc cele mai bune rezultate ale anului, iar daca luna decembrie nu ar include sarbatorile de iarna, probabil ca trimestrul patru ar fi cel mai bun.
"Concurenta pe piata serviciilor medicale private este acerba, dar inca insuficienta pentru potentialul pietei. Exista inca mult potential neexploatat atat in Capitala, cat si in provincie, iar asta ne face pe noi, ca si pe ceilalti jucatori mari din piata sa investim in extindere. Desigur, evolutia pietei serviciilor medicale private va depinde in mare masura si de evolutia economica a tarii", a concis Balanica.
Compania opereaza 35 de puncte proprii in opt orase din tara. Concurentii Medcenter pe piata serviciilor medicale private sunt MedLife, Medicover, Centrul Medical Unirea, Romar, Medsana. Piata de profil este estimata in acest an la peste 300 mil. euro si mentine un avans anual de peste 30%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO