Companii

Medeus isi va muta productia de pe un teren de 17 mil. euro

12.03.2007, 19:01 35

Producatorul de mezeluri Medeus din Bucuresti, cu afaceri de 25 milioane de euro, isi va reloca in acest an productia din Bucuresti intr-o noua fabrica din localitatea Chitila, intentionand ca pe terenul actualei fabrici sa dezvolte un proiect imobiliar.
Compania detine in apropierea hotelului Crowne Plaza un teren de 16.800 de metri patrati. In conditiile in care un metru patrat de teren poate costa chiar si 1.000 de euro in aceasta zona, valoarea terenului pe care producatorul detine in prezent fabrica ar putea ajunge la aproximativ 17 mil. de euro.
"Este prea scump sa tii o fabrica de mezeluri in aceasta zona. In apropierea noastra s-au construit aproape 100 de case in ultimii ani", a declarat Alina Marcu, directorul comercial al companiei.
Potrivit reprezentantului Medeus, fabrica din Chitila va fi dezvoltata printr-un program Sapard in valoare de 4 milioane de euro, va avea o suprafata de productie de 4.000 de metri patrati si va permite marirea capacitatii de productie la peste 40 de tone, fata de doar 30 cat are in prezent fabrica din Bucuresti.
Proiectele imobiliare au atras in ultima vreme un numar mare de investitori.
CrisTim, liderul pietei locale de mezeluri, a anuntat inca de anul trecut ca va realiza cateva proiecte imobiliare pe terenuri detinute de grup in Bucuresti.
Anul acesta, Ioan si Viorel Micula, detinatorii grupului European Food & Drinks, proprietari a 2,5 milioane de metri patrati de teren in Romania, intentioneaza sa utilizeze
2 milioane de metri patrati pentru dezvoltarea unor proiecte imobiliare.
Tot in 2007, Florentin Banu, dezvoltatorul companiei de napolitane Joe si al retelei de supermarketuri Artima, va investi aproximativ 10 milioane de euro pentru constructia unor blocuri de apartamente in Timisoara.
Actionarul principal si directorul general al companiei Medeus este Daniel Marcu. El mai detine o companie de preparate din carne in judetul Prahova, Goodies '97, care anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de 5,4 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO