Companii

Medicover aduce 50 mil. euro pentru un spital în Pipera

15.06.2010, 23:06 94

Operatorul suedez de servicii medicale private Medicover aanunţat că va investi aproximativ 50 mil. euro într-un spitalprivat, în condiţiile în care a achiziţionat recent terenul pe careva fi construită unitatea.

ZF a scris luni de achiziţia terenului situat în zona Pipera dela fondul de investiţii elen Global Finance citând surse din piaţaimobiliară. Global Finance intenţiona iniţial să construiască unproiect cu 381 de apartamente pe terenul din Pipera cumpărat de laGigi Becali, dar a oprit anul trecut construcţia, returnândavansurile încasate de la cumpărătorii a 50 de apartamente.

Investiţia de 50 mil. euro anunţată de Medicover este cea maimare derulată de o companie din segmentul serviciilor medicaleprivate într-un spital. Până acum investiţiile în cele două spitalede mari dimensiuni din Capitală Euroclinic şi Life MemorialHospital au fost de sub 20 mil. euro.

"Această achiziţie reprezintă o dovadă a interesului de lungădurată al investitorilor pentru dezvoltarea Medicover în România.După deschiderea spitalului din Varşovia este al doilea proiect defoarte mare anvergură pe care îl demarează Medicover în aceastăperioadă", a spus Marina Oţelea, directorul general al Medicover.Anul trecut grupul suedez a deschis un spital de 180 de paturi înVarşovia, primul din reţeaua companiei.

Planuri pentru spitale private au mai anunţat şi MedLife,Centrul Medical Unirea, Sanador, Medicana (reţea de spitale dinTurcia), Romar, Gral. Luna aceasta a devenit operaţional şispitalul Arcadia din Iaşi controlat de familia Fiterman în urmaunor investiţii de peste 20 mil. euro. Unitatea de la Iaşi are 220de paturi.

Spitalul Medicover va avea o capacitate de 200 de paturi, iarconstrucţia va începe după ce vor fi obţinute autorizaţiile.Potrivit ultimelor informaţii disponibile pe site-ul Ministeruluide Finanţe, Medicover a înregistrat o cifră de afaceri de 47,3 mil.lei (12,8 mil. euro) şi un profit de 4,4 mil. lei (1,2 mil. euro)în 2008.

Piaţa serviciilor medicale private ar putea depăşi 600 mil. euroîn 2012, comparativ cu nivelul de 373 mil. euro în 2009, ritmul decreştere urmând să se intensifice în următorii ani, conform datelorPMR, o firmă de consultanţă şi cercetare. Piaţa ar putea consemna onouă tranzacţie, cea a Euroclinic, în condiţiile în care alţi doioperatori, MedLife şi Centrul Medical Unirea, au fost preluaţirecent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO