Companii

Mediplus si-a facut un cap de pod la Cluj

07.04.2005, 20:04 56

Compania Mediplus, care alaturi de farmaciile Sensiblu face parte din grupul A&D Pharma, a deschis recent primul depozit propriu de medicamente la Cluj, despre care oficialii firmei spun ca este cel mai mare din zona Transilvaniei.

"Investitia a fost de 500.000 de euro si face parte dintr-un plan de dezvoltare in valoare de 5 mil. euro demarat in 2004. Anul trecut am deschis alte doua depozite in Galati si Sibiu. In 2005 intentionam sa mai construim in Targu-Mures, Constanta si Timisoara", a declarat pentru ZF Transilvania Laura Florea, corporate affairs director al companiei.

Pana anul trecut, compania functiona in spatii inchiriate. Acest program de relocare va mai cuprinde si construirea unui nou centru logistic in Bucuresti, investitie care se va ridica la 9 mil. euro.

Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproape 254 mil. euro, in crestere cu 80% fata de 2004.

"Cresterea cu 80% a cifrei de afaceri am inregistrat-o si anul trecut, iar acest lucru este posibil deoarece piata medicamentelor inregistreaza cresteri spectaculoase in fiecare an", a precizat Florea. Actionarul principal al grupului A&D Pharma este fondul de investitii olandez Sograno. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO