Companii

Medsana investeste 25 mil. euro intr-un spital privat

20.12.2007, 18:57 30

Furnizorul de servicii medicale private Medsana, unul dintre principalii jucatori de profil de pe piata locala, va investi 25 mil. euro in constructia unui spital de 200 de paturi.
"Avem aprobat un plan care prevede ca in urmatorii doi-trei ani sa derulam investitii de 25 de milioane de euro intr-un spital privat. Anul viitor vom cumpara terenul in nordul Capitalei, pentru care vom investi 6 milioane de euro. Restul banilor vor fi cheltuiti anii urmatori", a spus Vassilis Chaniotis, director general al Medsana Bucharest Medical Center.
In cadrul unitatii vor lucra 150 de angajati, iar recuperarea investitiei este programata sa se realizeze intr-o perioada de zece ani. In ceea ce priveste veniturile pe care spitalul urmeaza sa le genereze, seful Medsana a spus ca este dificil de estimat, datorita marimii, insa spera ca acestea sa fie in jurul a 20 mil. euro anual.
Pentru 2008 Medsana vizeaza o cifra de afaceri de 9 mil. euro, in crestere cu aproape 50% comparativ cu 2007. La nivelul acestui an, profitul operational (EBITDA) este de peste 1 mil. euro. "In 2008 va intra in activitate clinica din Ploiesti, si preconizam o crestere si pe segmentul corporate, care a ajuns la 40% in cifra de afaceri", a mai spus Chaniotis.
In 2007, compania a investit 1,4 mil. euro in infiintarea unei noi clinici in Ploiesti si in modernizarea aparaturii.
"Planul de investitii deja aprobat pentru 2008 cuprinde noi centre medicale in Bucuresti si in tara si achizitionarea terenului pentru spital. Investitiile totale vor depasi in 2008 cifra de 10 milioane de euro", a continuat Chaniotis.
Piata serviciilor medicale private este evaluata la circa 200 mil. euro, iar cresterea este de aproximativ 15% anual. Potrivit reprezentantilor Medsana, piata va atinge pragul de 1 mld. euro in urmatorii 3-5 ani. Principalii concurenti ai Medsana pe segmentul clinicilor private sunt Medicover, MedLife, Centrul Medical Unirea sau Romar.
Actionarul majoritar al Medsana este compania greaca Athens Medical Center (AMC), detinuta la randul sau de catre grupul german Asklepios, care opereaza 100 de spitale in Germania si SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO