Companii

Mega Image nu exclude posibilitatea unor achizitii pe piata locala

Mega Image nu exclude posibilitatea unor achizitii pe piata locala

John Kyritsis, directorul general al Mega Image, spune ca vanzarile au crescut anul trecut cu doua cifre, adica peste 10%

27.02.2008, 17:49 30

Compania Mega Image, detinuta de retailerul belgian Delhaize le Lion, investeste in acest an peste 11 mil. euro in extinderea retelei in Capitala si modernizarea unor supermarketuri mai vechi.
Mega Image este in prezent cea mai extinsa retea de supermarketuri din retailul din Bucuresti, avand 20 de unitati pe aceasta piata. Planurile Mega Image prevad dezvoltarea unui lant de 50 de magazine pe termen mediu, fata de 27 de unitati prevazute pentru sfarsitul acestui an.
Expansiunea ar putea fi accelerata de achizitia unor retele mai mici, acest lucru nefiind exclus de catre John Kyritsis, directorul general al Mega Image Romania. "Analizam piata incontinuu, iar daca vor aparea oportunitati la pretul potrivit, le vom valorifica".
Operatorul a deschis recent al 23-lea magazin al retelei in cartierul Berceni din Capitala si mizeaza pe un flux zilnic de 1.600-1.700 de clienti in aceasta unitate, pentru primele luni de la inaugurare. Investitia in acest magazin a fost de 1,8 mil. euro.
Supermarketurile Mega Image inregistreaza un trafic de clienti intre 1.600 si 3.200 de persoane zilnic, cea mai vizitata unitate fiind cea localizata in zona "1 Mai" (Bucuresti), potrivit lui Kyritsis. In medie, fluxul zilnic de clienti intr-un supermarket Mega Image este de 2.800 de persoane.
Spre comparatie, reteaua G'Market miza anul trecut pe un flux de 5,5 milioane de clienti cu 7 supermarketuri deschise, dintre care trei in Bucuresti. Raportat la numarul de zile din an, fluxul zilnic mediu intr-un magazin G'Market este de circa 2.100 de persoane. Mega Image a inregistrat anul trecut un ritm de crestere organica double-digit (peste 10%), potrivit lui Kyritsis.
Managerul nu a precizat insa valoarea cifrei de afaceri pentru 2007. Compania a raportat afaceri de 70,8 mil. euro in anul 2006, in crestere cu 14% fata de perioada anterioara.
Planurile retelei pentru acest an mai prevad investitii de circa 1,2 mil. euro in modernizarea a patru magazine mai vechi, dupa ce anul trecut au fost remodelate cinci unitati.
Mega Image este una dintre primele retele de supermarketuri aparute pe piata locala, fiind dezvoltata la inceputul anilor '90 de investitori eleni. Din anul 2000, grupul belgian Delhaize a cumparat 51% din actiuni, dar si-a marit ulterior participatia de la 70% la 100%. Cei mai importanti concurenti directi ai companiei sunt retelele Billa, La Fourmi, Ethos sau Primavera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO