Companii

Mercedes-Benz si-a triplat vanzarile in ianuarie

Mercedes-Benz si-a triplat vanzarile in ianuarie

Cel mai bine vandut model al constructorului german va fi C-Klasse

06.02.2008, 19:27 14

Mercedes-Benz Romania, reprezentantul pe piata locala al marcilor grupurilor Daimler, Chrysler si al utilitarelor Mitsubishi Fuso, a inregistrat in prima luna a acestui an vanzari totale de 534 de unitati, in crestere cu 189% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.
Ritmul accelerat de crestere inregistrat in 2007 va fi sustinut si in 2008.
"In 2008 ne-am propus sa majoram vanzarile cu peste 50%, la 12.000 de unitati, crestere care va fi determinata in primul rand de vehiculele comerciale. In ceea ce priveste autoturismele, ne asteptam la o majorare de 30%", a declarat pentru ZF Michael Grewe, CEO si presedinte al Mercedes-Benz Romania.
Marca Mercedes-Benz a inregistrat vanzari de 155 de autoturisme, in crestere cu 109% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce comercialele au punctat un avans de 315%, la 307 unitati.
"Vanzarile autoturismelor Mercedes-Benz vor atinge in acest an un nivel de 3.300 de unitati, in crestere cu aproape 40% in comparatie cu 2007", a spus Grewe.
Cel mai bine vandut model al constructorului german, potrivit directorului executiv al importatorului va fi C-Klasse, limuzina de segment mediu, cu aproximativ 700-800 de unitati. O crestere notabila a fost inregistrata si de fosta divizie americana a Daimler.
Cumulat, Chrysler Jeep si Dodge au inregistrat in luna ianuarie vanzari de 63 de unitati, in crestere cu peste 150% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.
Dintre cele trei, cel mai ridicat volum a fost inregistrat de Jeep, cu 34 de unitati. potrivit oficialilor importatorului, cresterea accelerata va continua si in acest an.
"Chrysler, Jeep si Dodge au inregistrat o dublare a vanzarilor in 2007, la aproximativ 1.000 de unitati. In 2008 vanzarile acestora vor creste cu 50%, la 1.500 de unitati", a spus Grewe.
Smart, marca constructoare de automobile pentru oras a concernului german, a notat o scadere a vanzarilor cu 33%, la 6 unitati, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.
In prezent reteaua de distributie a Mercedes-Benz numara 15 dealeri. Cele mai noi locatii s-au deschis in Oradea si Baia Mare. Toti dealerii Mercedes-Benz respecta standardul "3S", ingloband atat showroom, cat si service si depozit pentru piese de schimb.
"Investitia totala a dealerului din Baia Mare, care comercializeaza numai autoturisme si comerciale Mercedes-Benz, s-a ridicat la aproximativ 20 de milioane de euro, avand o suprafata totala de 45.000 mp. Reteaua de dealeri a grupului Chrysler numara 10 puncte, dintre care 9 sunt comune cu Mercedes-Benz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO