Companii

Mercedes decide pana la finele anului unde face fabrica

22.04.2008, 19:14 11

Daimler AG, concernul german care detine Mercedes-Benz, va decide pana la finele acestui an in ce tara din Europa de Est vor construi noua uzina de productie pentru automobile.
"Daimler va decide in acest an unde va construi noua uzina de automobile din Europa de Est", a declarat Thomas Weber, seful departamentului de R&D din cadrul companiei, in cadrul Salonului Auto de la Beijing, citat de Automotive News Europe.
In cadrul unui interviu, Thomas Weber nu a dorit sa confirme faptul ca Romania este principalul candidat, subliniind doar ca uzina va fi construita in Europa de Est si principalii factori luati in calcul sunt costul de productie, alaturi de oferta de mana de lucru calificata in domeniu precum si de pozitionarea principalilor furnizori de componente.
"Diverse locatii sunt evaluate, iar o decizie va fi luata in mod sigur in acest an", a spus Weber.
Principalul atu al Romaniei este forta de munca mai ieftina, de aproximativ 4 euro pe ora, comparativ cu Polonia, unde acesta ajunge la 7,5 euro pe ora.
In constructia noii uzine, unde vor lucra 4.000 de angajati, Mercedes-Benz va investi peste 400 de milioane de euro. In cadrul acesteia se vor asambla incepand cu 2011 noile generatii ale modelelor A-Klasse si B-Klasse.
Productia anuala a noii uzine va fi cuprinsa intre 70.000 si 130.000 de unitati.
In Europa de Est singurul constructor premium care mai detine o uzina de productie este Audi, in Ungaria la Gyor, unde produce gama modelului compact A3 si sportivul TT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO