Companii

Metro Cash&Carry merge la munte

11.04.2007, 19:17 10

Dezvoltarea turismului montan din Romania prin investitii in domeniul hotelier si in restaurante ar putea determina extinderea retelei Metro Cash&Carry in zone muntoase, in urmatorii ani, potrivit lui Francois Oliver, directorul general al companiei Metro Cash&Carry Romania.
"Suntem atenti la orice oportunitate va aparea pe piata romaneasca. Este normal, pentru ca lucrurile evolueaza foarte repede in Romania, iar noi vrem sa fim primii in zone cu potential ridicat", afirma Oliver. El spune ca sta in continuare cu ochii pe piata romaneasca, pentru o posibila extindere a retelei.
Dupa ce, in 2004, si-a consolidat pozitia in doua zone turistice importante, prin deschiderea celei de-a doua unitati in orasele Constanta si Brasov, Metro Cash&Carry s-ar putea orienta catre Valea Jiului sau Valea Oltului, regiuni inca slab acoperite de retele cash&carry. Hotelurile, restaurantele si firmele de catering, adica segmentul HoReCa, reprezinta principala categorie de clienti pentru un magazin de tip cash&carry, fiind urmata de revanzatori (comercianti).
Reteaua de magazine Metro Cash&Carry Romania a inregistrat vanzari de 1,43 mld. euro anul trecut, in crestere cu 15% fata de 2005, potrivit raportului financiar al grupului german Metro. Ultima inaugurare a retelei a avut loc in anul 2005, la Arad, fiind urmata, la aproximativ o luna, de relocalizarea magazinului Metro Cash&Carry Otopeni in Baneasa.
Metro Cash&Carry, parte a Metro Group, detine 23 de magazine pe piata locala. Recent, germanii de la Metro au adus pe piata si divizia de hipermarketuri Real (2006), care a ajuns la o retea de 9 magazine in prezent. Reprezentantii Metro Group nu exclud deschiderea a inca 1-3 unitati cash&carry pe piata romaneasca. Pe segmentul cash&carry activeaza in acest moment si reteaua Selgros, avand 15 unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO