Companii

MHS Motors, 13% din afacerile Automobile Bavaria

MHS Motors, 13% din afacerile Automobile Bavaria

Investitia in complexul MHS Motors din vestul Capitalei depaseste 4 mil. euro

06.05.2008, 19:14 216

Concesionarul BMW, MHS Motors, parte a retelei Automobile Bavaria, si-a bugetat in acest an o cifra de afaceri de 15 milioane de euro, potrivit declaratiilor lui Ciprian Bercea, directorul general al MHS Motors.
Automobile Bavaria, cel mai mare dealer BMW pe piata locala si fostul importator al marcii, estimeaza o cifra de afaceri din comercializarea automobilelor BMW de peste 120 de milioane de euro, din care 13% ar reprezenta afacerile dealerului MHS Motors, valoare aferenta unui volum de 3.000 de automobile, la un pret mediu de circa 40.000 de euro.
Grupul condus de Michael Schmidt a realizat investitii de 4 mil. euro in noua locatie amplasata in vestul Capitalei.
"Investitia in dealerul MHS Motors depaseste 4 milioane de euro, suprafata complexului fiind de 8.000 mp", a declarat Ciprian Bercea,
Noua locatie respecta standardele "3S", aceasta cuprinzand atat showroom, de 800 mp, in care sunt prezentate 11 modele marca BMW, cat si un service cu o capacitate de 11 automobile si un depozit pentru piese de schimb. Noul dealer comercializeaza atat automobile noi, cat si second-hand, parte a serviciului BMW Company Cars, cele 300 de masini fiind utilizate initial de angajati ai companiei.
Reteaua BMW de pe piata locala numara in prezent 14 locatii, dintre care 13 apartin companiei Automobile Bavaria, care mai detine si un dealer in Germania, langa Munchen. Constructorul german a inregistrat in 2007 vanzari de 2.727 de unitati, in crestere cu aproape 65% in comparatie cu anul precedent, dintre care 2.669 s-au comercializat prin intermediul Automobile Bavaria.
In luna februarie a acestui an Automobile Bavaria a demarat lucrarile la un nou dealer in Sibiu care cel mai probabil vor fi finalizate in acest an si se va incepe constructia unor centre la Oradea, Craiova si Galati. La Sibiu complexul va avea o suprafata totala de 7.000 mp si va fi mai mic decat cele din Bucuresti si Cluj, investitiile fiind estimate la 3-3,5 milioane de euro.
In urmatorii doi ani reteaua de dealeri Automobile Bavaria va ajunge la aproximativ 15 unitati cu locatii care cuprind showroom, service si depozit pentru piese de schimb, in urma unor investitii in Craiova, Oradea, Sibiu si Galati.
In primul trimestru al acestui an vanzarile BMW s-au apreciat cu aproape 70% la 569 de unitati, cel mai bine vandut model fiind SUV-ul X5, cu 239 de masini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO