Companii

Michelin a inceput anul cu o noua echipa de executivi

17.02.2010, 23:05 1897

Producatorul de anvelope Michelin Romania a inlocuit in cursulanului trecut cea mai mare parte din echipa de management, aducanddoi francezi pe pozitiile de director general si directorfinanciar.

Prima schimbare importanta a fost numirea lui Stephane Roy deLachaise, care l-a inlocuit pe fostul manager general Jean MarcGebhart. Potrivit reprezentantilor Michelin, acesta s-a intors inFranta si este aproape de varsta pensionarii.

Lachaise, 43 de ani, lucreaza in cadrul Michelin din 2001, iardin 2009 controleaza activitatile companiei Michelin Romania, cuafaceri de aproape 400 de milioane de euro in 2008 si circa 4.000de angajati, potrivit ultimelor date disponibile. Michelin produceanvelope in Floresti si Zalau, unde mai are si o fabrica de cordmetalic.

Compania a inceput anul trecut prin oprirea productiei lafabricile locale in luna ianuarie, masura ce a mai fost aplicataapoi la unitatile din Zalau, pentru ajustarea productiei.

Activitatea a revenit, iar in trimestrul trei Michelin a propuso majorare a capitalului filialei locale cu 120 de milioane de euro(510 milioane de lei), majorare care a fost aprobata la inceput de2010. Michelin l-a inlocuit si pe directorul financiar, aducandu-lin locul lui Sorin Miron pe francezul Jean Michel Bardon, 49 deani, care a fost anterior director financiar al Michelin Benelux.Miron este in prezent director financiar la Somaco GrupPrefabricate.

Totodata, alte doua schimbari au fost realizate la conducereaMichelin Romania. Directorul fabricii de anvelope din Zalau JanaPopa, 56 de ani, a preluat sub conducere directia de pesonal, dupace fostul manager Radu Mavrodin a fost promovat la centrul Michelindin Clermont Ferrand.

Mavrodin s-a intors insa in Romania si a preluat functia dedirector de resurse umane la Renault Romania.

Ultima schimbare in echipa de management a avut loc in octombrie2009, cand Alfred Borcan, 35 de ani, care a lucrat la Connex siRomtelecom, a devenit noul manager de comunicare al MichelinRomania si Balcani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO