Companii

Ministerul de Finanţe a blocat ajutorul de stat către Ford pentru nerespectarea contractului. Americanii nu comentează

 Ministerul de Finanţe a blocat ajutorul de stat către Ford pentru nerespectarea contractului. Americanii nu comentează

Autor: Bogdan Alecu

08.08.2011, 20:57 2425

La aproape un an de la vizitaexecutivilor Ford John Fleming şi Stephen Odell l Bucureşti, carecereau în vara anului trecut modificarea contractului deprivatizare semnat la Frankfurt în septembrie 2007, Ministerul deFinanţe a blocat livrarea tranşelor ajutorului de stat în valoarede 143 mil. euro către Ford România scrie Gazeta de Sud.

Potrivit acordului iniţial, statulromân se angaja să ofere constructorului american un ajutor de 143mil. euro dar şi să garanteze în proporţie de 80% un împrumut învaloare de 400 mil. euro de la Banca Europeană pentru Investiţii.În acelaşi timp, pentru ca aceşti bani să intre în conturileamericanilor, Ford România s-a angajat ca până anul viitor săinvestească cel puţin 675 mil. euro la Craiova şi să demarezeproducţia până la un nivel de peste 250.000 de maşini. Dacă acestnivel nu va fi atins anul viitor, americanii sunt obligaţi princontract să plătească o amendă către statul român.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO