Companii

Ministerul Turismului cere preturi maximale de la hotelieri

22.08.2001, 00:00 34



Incepand cu anul viitor, preturile maximale practicate de toate unitatile de cazare din Romania vor fi publicate intr-un catalog al "structurilor de primire turistice", adica hoteluri, cabane sau vile, conform unei Hotarari de Guvern adoptate in ultima sedinta a executivului.

Conform actului normativ, agentii economici care administreaza unitati turistice sunt obligati sa comunice ministerului, pana la data de 30 iunie a fiecarui an, tarifele de cazare maximale, pe tipuri de camere si perioade de tarifare, aferente anului urmator. Preturile vor fi exprimate in euro, iar operatorii unitatilor turistice vor preciza si serviciile incluse in tarif.

Odata anuntate tarifele, firmele nu vor mai putea face modificari asupra acestora, iar Ministerul Turismului va emite certificate de atestare a acestora si va edita, pana la 30 septembrie, catalogul structurilor de primire turistice. Acest catalog va fi difuzat atat in tara, cat si in strainatate pana la sfarsitul anului.

In acest an, termenul de transmitere al informatiilor la minister este de 30 de zile de la intrarea in vigoare a Hotararii de Guvern.

Initiativa Ministerului Turismului este adecvata, in incercarea de a face ordine in politicile tarifare ale hotelierilor din Romania, este de parere Lorena Preda, sales & marketing manager la Best Western Balvanyos.

"Este foarte bine ca se va publica un asemenea catalog, cu rezerva ca ar trebui sa se permita efectuarea unor modificari de preturi, deoarece politica tarifara ar trebui sa ramana strict la parerea hotelierului", a mai spus Preda.

In plus, stabilirea preturilor in euro, in conditiile in care cea mai mare parte a hotelurilor din Romania utilizeaza dolarul ca moneda de referinta, ar putea da peste cap activitatea unitatilor de cazare, apreciaza oficialul Best Western.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO