Companii

Mobexpert ataca piata birourilor de lux

13.10.2006, 17:32 39

Mobexpert, cel mai mare jucator din industria mobilei din Romania, a intrat pe segmentul mobilierului de birouri de lux, prin deschiderea primului magazin Premio, brand dedicat acestui segment.
"Premio se doreste a fi un high-end pentru Mobexpert Office (divizia de mobilier de birouri din cadrul grupului - n. red.), in acelasi mod in care Class era segmentul de lux pentru mobila de casa", a declarat Dan Sucu, presedintele si actionarul majoritar al Mobexpert.
Class a fost infiintata ca divizie a Mobexpert dedicata segmentului de mobila de casa pentru segmentul oamenilor cu venituri ridicate, fiind in prezent condusa de Camelia Sucu.
Mobexpert a mizat puternic inca de la inceputul anului trecut pe retailul local de mobila, ajungand sa detina la mijlocul anului patru magazine de mari dimensiuni in Bucuresti.
"Odata cu cresterea pietei si cu aparitia unei categorii de clienti pentru mobilier de birou de lux, am sesizat potentialul dezvoltarii unei oferte care sa vina in intampinarea acestora. In conditiile in care piata de profil din Romania nu are o oferta coerenta si inchegata pentru aceasta categorie, am creat un concept si o oferta integrata de mobilier de birou pentru clientii cu un stil de viata luxos", a declarat Bogdan Staicu, reprezentant al Premio.
Mobexpert a investit 0,2 mil. euro in acest magazin. Marca Premio a fost creata in urma detasarii si extinderii unei ramuri a ofertei Mobexpert Office, cea a mobilierului high-end pentru birou.
"Noul concept de magazin, Premio este un boutique de 400 de metri patrati, intr-una din zonele premium ale Bucurestiului si reprezinta o premiera in Romania", a mai spus Staicu.
Vanzarile de mobilier de birou se ridica la aproximativ 50 mil. euro anual in Romania, iar ritmul de crestere de 20% al acestei piete este superior pietei in ansamblu.
Majoritatea jucatorilor din industrie au avut de depasit anul trecut problemele la export din cauza scaderii euro fata de leu, astfel incat s-au vazut nevoiti sa intre pe noi piete externe sau sa atace segmentele aflate pe un trend ascendent pe piata locala.
Grupul Mobexpert este liderul pietei de mobilier din Romania. Compania a raportat in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 61 mil. euro fata de 60 mil. euro in perioada similara a anului trecut. In aceste conditii, Dan Sucu estimeaza ca Mobexpert va realiza la sfarsitul anului o cifra de afaceri de 152,5 mil. euro.
Reteaua Mobexpert detine 4 magazine de mari dimensiuni in Bucuresti, unul in Brasov si 27 de magazine in tara. In acest an, compania are in plan inceperea constructiei primului hipermagazin de mobilier din afara tarii, la Sofia (Bulgaria). In acelasi timp, compania exporta mobila in principal in Franta, Germania si Olanda.
Grupul Mobexpert a fost infiintat in 1993 si cuprinde in principal 10 fabrici de mobila, cinci firme de import si de logistica, si compania de imobiliare Domus Mex.
In grup lucreaza aproximativ 4.500 de persoane din care peste 3.500 in fabrici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO