Companii

Mobexpert mizeaza pe vanzari de 30 mil. euro pe piata bulgara

Mobexpert mizeaza pe vanzari de 30 mil. euro pe piata bulgara

Dan Sucu, presedintele grupului Mobexpert: Intr-o prima etapa, oferta noastra va fi concentrata pe mobilierul fabricat in Romania. Avem insa in vedere identificarea unor furnizori locali ale caror produse sa fie incluse treptat in oferta intregii retele Mobexpert.

19.06.2007, 18:21 32

Grupul Mobexpert, liderul pietei de mobilier din Romania, ar putea realiza in urmatorii ani vanzari de 30 mil. euro pe piata din Bulgaria, ca urmare a deschiderii mai multor unitati de mari dimensiuni.
"Pentru piata din Bulgaria ne-am propus ca pana in 2011 sa avem trei hipermagazine, iar la nivel de vanzari cred ca vom atinge 30 de millioane de euro", a declarat Dan Sucu, presedintele grupului Mobexpert.
Grupul se apropie de final cu o investitie de 6 mil. euro in primul hipermagazin din afara tarii, la Sofia. Unitatea urmeaza sa fie deschisa in cel de-al treilea trimestru al acestui an. Mobexpert deruleaza astfel cea mai mare investitie din afara tarii in retailul cu mobilier.
Investitia de la Sofia face parte dintr-un plan mai amplu care prevede ca pana in 2011 compania sa opereze 25 de hipermagazine in regiune, dintre care 5 in afara granitelor tarii. Investitiile totale sunt estimate la cateva zeci de milioane de euro.
"Am regasit la clientii din Bulgaria aceleasi gusturi, stiluri si preferinte in zona de mobilier ca si in Romania. Piata are acelasi ritm de dezvoltare, veniturile sunt similare. Cresterea economica prevazuta in regiune, ritmul alert al evolutiilor din domeniul imobiliar, formarea unei autentice clase de mijloc sunt tot atatea argumente care sustin dezvoltarea regionala a Mobexpert. Oferta noastra raspunde, si pe piata din Bulgaria, clientului cu venituri medii si peste medie, activ, cu timpul masurat, atent la tendinte si la expresia propriului stil de viata", a spus Dan Sucu, presedintele Mobexpert.
Hipermagazinul de la Sofia este cel de-al saselea din reteaua companiei, avand o suprafata totala de 11.000 de metri patrati si peste 150 de locuri de parcare.
In acest moment, grupul este prezent in afara tarii prin intermediul diviziei Mobexpert Office care opereaza magazine la Sofia si Belgrad. In tara, Mobexpert opereaza 32 de magazine si hipermagazine.
"Intr-o prima etapa, oferta noastra va fi concentrata pe mobilierul fabricat in Romania. Avem insa in vedere identificarea unor furnizori locali ale caror produse sa fie incluse treptat in oferta intregii retele Mobexpert", a adaugat Dan Sucu.
El a precizat ca negociaza in prezent cu trei furnizori bulgari pentru a-i include in oferta magazinelor din Bulgaria si Romania, insa planurile Mobexpert prevad ca pana in 2009 sa ajunga la 15 astfel de furnizori.
In ceea ce priveste planurile de investitii pentru Serbia, Dan Sucu a precizat ca este inca prematur sa discute despre ele.
Grupul Mobexpert mai cuprinde 10 fabrici de mobila, 5 firme de import si de logistica si compania de imobiliare Domus Mex. Mobexpert este prezent cu activitati de export in principal in Franta, Germania si Olanda.
Exporturile reprezinta aproximativ 30% din cifra de afaceri a grupului, pondere care a scazut in ultimii ani, pentru ca in conditiile in care leul se apreciaza in raport cu euro, Mobexpert continua sa piarda bani la export.
Dan Sucu a precizat insa ca, in acelasi timp, in cadrul grupului a crescut ponderea productiei destinate pietei regionale.
Recent compania a anuntat investitii de 28 mil. euro la Targu-Mures pentru relocarea activitatilor de productie si logistica in noul parc industrial, situat la 15 kilometri de oras.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO