Companii

Mobilia Company pune la bataie 85 mil. euro pentru o retea de mall-uri de mobila

Mobilia Company pune la bataie 85 mil. euro pentru o retea de mall-uri de mobila

Centrele comerciale dezvoltate de Mobilia se adreseaza consumatorilor cu venituri medii

05.03.2007, 18:40 194

Mobilia Company urmeaza sa construiasca sapte din cele 17 magazine in cadrul parcurilor de retail dezvoltate de compania BelRom, controlata de investitori belgieni. Primul mall va fi inaugurat in luna iunie a acestui an la Sibiu, in cadrul complexului comercial European Retail Park, din Sibiu, dezvoltat de BelRom. Mall-ul Mobilia din Sibiu va avea o suprafata de 6.100 de metri patrati, fiind construit in urma unei investitii de 5 milioane de euro.
Spre comparatie, cea mai mare unitate Elvila, unul dintre principalii jucatori de pe piata mobilei, este cea din Bucuresti, cu o suprafata de 10.000 de metri patrati, alte locatii cu dimensiuni mari ale companiei fiind cele din Constanta (7.000 de metri patrati), Iasi (6.000 de metri patrati), Ploiesti (5.000 de metri patrati). Pentru retailerii de dimensiuni mai mici, locatiile au suprafete de aproximativ 1.000 de metri patrati. Cel mai mare magazin Neoset, spre exemplu, are o suprafata de peste 400 de metri patrati.
"Am ales sa investitm la Sibiu pentru ca orasul are parte de o dezvoltare fantastica si promite, pe termen lung. In Sibiu exista o mare cerere de mobilier si ni s-a parut firesc sa demaram aici o asemenea investitie", a declarat Daniela Sandu, directorul de operatiuni pe Sibiu al firmei Mobilia Company.
Mall-urile Mobilia vor reuni intre 15 si 20 de firme producatoare de mobila. "Prin alegerea furnizorilor, ne-am fixat ca target segementul de clienti cu venituri medii", precizeaza Razvan Paraschiv, asociat la Mobilia Company.
Compania va dezvolta aproape jumatate dintre centrele comerciale in locatiile in care BelRom va construi parcuri de retail. Complexul comercial European Retail Park din Sibiu, dezvoltat de BelRom a fost achizitionat la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut de fondul britanic de investitii North Real Estate Opportunities (NRE), in urma unei tranzactii de 83 de milioane de euro.
"BelRom tinde sa devina partener traditional de afaceri al Mobilia , urmand a fi deschise in cursul acestui an alte doua locatii, in Targu Mures si Bacau, ambele in a doua jumatate a anului, iar anul viitor se vor mai deschide cel putin alte patru locatii", mai spune Razvan Paraschiv.
Planul de extindere al Mobilia pentru urmatorii cinci ani prevede cel putin inca zece magazine in afara celor enumerate anterior, incluzand Sibiul. "Vom deschide 17 magazine in total", mai spune Razvan Paraschiv. Investitia im centrele comerciale se va realiza din fonduri proprii ale membrilor grupului de firme, potrivit informatiilor Mobilia.
Mobilia Company este o companie cu actionariat mixt romano-canadian, fiind controlata de doi asociati, cu cote egale de participatie, Razvan Paraschiv si Tamim Saheb. Ultimul este actionar majoritar al companiei Tamilia Tex Bucuresti, care are in proprietate si Tamilia Center, un mall de mobila de peste 7.000 de metri patrati, situat in Bucuresti si destinat clientilor cu venituri medii.
In parteneriat cu compania brasoveana Alicante, Tamilia Tex a deschis o galerie de mobila in incinta Selgros Brasov, potrivit informatiilor publicate pe site-ul grupului. Pe de alta parte, grupul de firme Mobilia mai cuprinde societatea Romwood Group din Bucuresti, unde actionar majoritar este Razvan Paraschiv. Romwood Group, cu afaceri de 4 mil. euro in 2005, potrivit site-ului Ministerului de Finante, livreaza materii prime pentru producatorii de mobila din tara si din strainatate. Mobilia Company detine in prezent un centru de mobila de aproximativ 2.000 de metri patrati in Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO