Companii

Monica Barbu, seful pe retail al Colliers, a parasit firma

Monica Barbu, seful pe retail al Colliers, a parasit firma

Monica Barbu, 33 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuti consultanti de pe piata locala a centrelor comerciale, iar departamentul coordonat de ea aducea circa 20% din veniturile Colliers.

19.01.2009, 18:57 390

Monica Barbu, fost head of retail department in cadrul firmei de consultanta imobiliara Colliers International, a parasit firma din luna decembrie, dupa aproximativ 11 ani in cadrul celui mai mare jucator de pe piata locala de consultanta si brokeraj imobiliar.

"Am ajuns la un capat de drum, dupa 11 ani petrecuti in Colliers, unde am lasat si numerosi prieteni. Initial am lucrat in departamentul rezidential (circa sase ani - n.r.), iar apoi am inceput activitatea de retail, departament pe care l-am condus in ultimii patru ani", a declarat pentru ZF Monica Barbu.
De pe aceasta pozitie, veniturile din salariu si comisioane ale unui consultant pot ajunge si chiar depasi 100.000 de euro anual, tinand cont de informatiile de pe piata.
Printre cei mai importanti clienti pentru care Barbu a lucrat se numara retaileri precum Zara sau Nike, in timp ce unul dintre cele mai recente proiecte pe care le-a coordonat este mallul Liberty Center din Capitala, care a fost inchiriat 100% la momentul deschiderii, in octombrie 2008.
Monica Barbu, 33 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuti consultanti de pe piata locala a centrelor comerciale, iar departamentul de retail al Colliers, pe care l-a coordonat timp de patru ani, este intre primele trei in topul celor mai active de pe piata de profil.
Departamentul coordonat de Barbu aducea circa 20% din veniturile firmei, potrivit celor mai recente date disponibile, respectiv 4 milioane de euro din cele circa 20 de milioane de euro pe care Colliers le-a incasat in fiecare din ultimii doi ani.
Bogdan Georgescu, managing partner al Colliers, nu a dorit sa comenteze informatia si nici sa ofere detalii legate de persoana care va coordona departamentul de retail al Colliers.
Printre cele mai importante proiecte de centre comerciale aflate in portofoliul Colliers spre inchiriere se numara Tiago Oradea, Euromall Galati, Gold Plaza Baia Mare sau centrele comerciale Galleria din portofoliul dezvoltatorului GTC.
Pe de alta parte, Barbu nu a acceptat inca vreo oferta din partea altei companii, desi a primit mai multe propuneri de job.
"Am fost plecata vreme de o luna din tara si n-am avut timp sa analizez propunerile pe care le-am primit. Voi lua o hotarare in urmatoarele saptamani", a mai spus Barbu.
Principalii jucatori de pe piata consultantei imobiliare, pe segmentul de retail, sunt in general companii internationale, precum Cushman & Wakefield Activ Consulting, CBRE Eurisko, Colliers sau Jones Lang LaSalle.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO