Companii

Motoractive mizeaza pe finantari in leasing de 50 mil. euro

24.05.2004, 00:00 9

Compania de leasing Motoractive estimeaza ca va acorda, in acest an, finantari in valoare de circa 50 milioane euro, nivel dublu in comparatie cu cel inregistrat anul trecut, pe fondul cresterii numarului de contracte de finantare de la 1.300 la 2.500.
Directorul general al companiei, Stefan Coroianu, a declarat ca nivelul total al activelor societatii va atinge circa 52 de milioane euro, fata de 24,5 milioane euro in anul 2003, iar profitul net va insuma 1,4 milioane euro.
Anul trecut, compania a incheiat 1.300 de contracte de leasing, cu 35% mai multe decit in 2002, iar volumul finantarilor a avut un ritm de crestere similar, pina la 25 de milioane de euro. Cifra de afaceri a avansat cu 58,6%, pina la 532,8 miliarde lei (peste 14 milioane euro).
Potrivit lui Coroianu, imbunatatirea rezultatelor s-a datorat accesului la surse de finantare competitive atit din Romania cit si din strainatate, precum si parteneriatelor incheiate cu principalii furnizori de vehicule din tara.
Societatea deruleaza circa 2.700 de contracte pentru 2.000 de clienti. Companiile mari au obtinut finantari reprezentind jumatate din valoarea contractelor, iar firmele mici si mijlocii si persoanele fizice au o pondere de 40%, si, respectiv, 10%.
Motoractive are sediul in Bucuresti si detine filiale in Timisoara, Cluj, Iasi si Constanta. Pina la sfarsitul anului, compania intentioneaza sa deschida un birou teritorial la Brasov si analizeaza alte doua posibile locatii pentru doua noi filiale.
Reprezentantul Motoractive a apreciat ca tendinta de concentrare a pietei leasingului se va accentua in acest an, determinind absortia sau disparitia companiilor mici, in timp ce dobinzile se vor diminua in continuare.
Compania, infiintata in anul 1998, este o subsidiara a grupului international Leasemart Holding, si ofera finantari pentru autoturisme, vehicule comerciale si echipamente.
Actionarii Leasemart Holding B.V. sunt Fondul Romano-American  de Investitii (80%) si DEG Deutsche Investitions - und Entwicklungsgesellschaft mbH (20%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO