Companii

Munca temporara duce afacerile companiei Lugera&Makler spre 12 mil. euro

04.04.2007, 15:24 58

Grupul olandez Lugera & Makler, cu activitati in domeniul selectiei si plasarii de personal, estimeaza ca va inregistra in acest an pe piata locala o cifra de afaceri de 12 milioane de euro, in crestere cu 60% fata de anul trecut, cand businessul s-a cifrat la 7,5 mil. euro.
"Atingerea acestei cifre de afaceri se va realiza prin cresterea numarului de proiecte la care lucram, cat si prin diversificarea serviciilor", a declarat pentru ZF Cristina Savuica, managing partner al Lugera & Makler, precizand ca firma a inceput sa ofere servicii de training, consultanta, audit in resurse umane si outplacement, devenind astfel un integrator de servicii in HR.
Potrivit Cristinei Savuica, cea mai mare parte a profitului provine din recrutarea si selectia de personal, dar si din serviciile de munca temporara, acestea din urma avand o contributie semnificativa la cifra de afaceri.
Compania a raportat rezultate in crestere, incepand cu anul trecut, dupa ce in 2005 a inregistrat o cifra de afaceri de 4,8 milioane euro, in scadere cu 4% fata de anul precedent, in timp ce profitul a crescut cu 138%, pana la 130.000 euro.
Astfel, in 2006 Lugera&Makler a avut o cifra de afaceri de 7,5 mil. euro, in crestere cu 56%, in timp ce profitul s-a majorat cu 53%, pana la 200.000 de euro.
Cristina Savuica spune ca, in ultimii ani, interesul companiilor pentru externalizarea serviciilor de recrutare a crescut foarte mult. Cu toate acestea, exista mai multe categorii de organizatii care reactioneaza diferit la externalizare.
"Nu as vorbi despre o industrie reticenta ci, mai degraba, despre reticenta actionariatului companiilor. Firmele romanesti sunt ceva mai reticente la externalizare, in timp ce firmele de stat nu folosesc deloc acest serviciu", spune Savuica.
Piata serviciilor de recrutare nu este inca saturata, existand inca loc de extindere, intrucat numeroase firme mari au intrat pe piata in ultima perioada sau intentioneaza sa intre, afirma Savuica. De asemenea, numarul mare de companii multinationale care au intrat in ultimii ani in Romania determina un flux ascendent al cererii de servicii de recrutare.
Grupul a intrat pe piata locala in 2001, unde opereaza in prezent trei companii. Prima firma lansata a fost Lugera & Makler SRL, care oferea exclusiv servicii de recrutare si selectie pentru pozitiile de top.
Un an mai tarziu a luat fiinta Lugera & Makler Romania, firma specializata in leasing de personal (care presupune incadrarea uneia sau mai multor persoane de catre Lugera & Makler si punerea acestora la dispozitia unei alte firme). In 2004 s-a lansat Lugera & Makler Consulting, care oferea servicii legate de gestionarea salariilor (calculul salariilor si al contributiilor aferente acestora, precum si emiterea si depunerea declaratiilor nominale), monitorizarea costului fortei de munca, managementul personalului, precum si consultanta in domeniul salarizarii si al legislatiei muncii, training, care a fost desfiintata la 1 iunie 2006, cand a fost creata Lugera & Makler Payroll, care a preluat portofoliul de servicii al Lugera & Makler Consulting.
Grupul olandez Lugera & Makler Werving en Selectie BV mai este prezent in Olanda, Armenia, Polonia, Cehia si Slovacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO