Companii

Murad pune brandul Phoenicia pe un nou hotel din Capitala

09.06.2009, 16:44 387

Omul de afaceri Mohammad Murad, presedintele grupului de firme Perla Majestic, care controleaza hotelul Phoenicia din Bucuresti, va deschide in cel mult doua luni un nou hotel de patru stele in zona de nord a Capitalei, care va opera 200 de camere, in urma unei investitii de cateva milioane de euro.

"Constructia la hotelul Phoenicia Express a inceput in urma cu doi ani si jumatate si este realizata de compania Triumf Construct", au declarat reprezentantii companiei.
Firma de constructii Triumf Construct face parte alaturi de Perla Majestic din grupul Spring Time Holding, controlat de Murad. Initial deschiderea noului hotel era programata pentru sfarsitul anului 2008.
La inceputul lunii iunie anul acesta, compania a dat anunturi de angajare pentru hotelul Phoenicia Express.
"Intre 80 si 100 de persoane vor fi angajate in acest hotel avand in vedere ca are o capacitate mai mica decat Phoenicia Grand Hotel (348 de camere si apartamente - n. red.), in care lucreaza pana la 200 de persoane. In momentul de fata suntem in faza de interviuri", potrivit sursei citate.
Printre alte proiecte anuntate de companie se mai numara inca un hotel, Phoenicia Confort, de peste 100 de camere, insa reprezentantii companiei nu au oferit alte informatii legate de stadiul in care se afla acest proiect.
Potrivit unor declaratii anterioare ale lui Murad, bugetul alocat pentru Phoenicia Express si Phoenicia Confort se ridica la 12 milioane de euro.
Printre alte proiecte din Capitala ale omului de afaceri se mai numara aparthotelurile.
La inceputul anului acesta, in februarie, Murad a deschis Phoenicia Aparthotel in zona Unirii, clasat la patru stele, care cuprinde 55 de apartamente.
Acesta a fost initial un proiect imobiliar transformat in aparthotel, alaturi de Phoenicia Apartments, aparthotel de patru stele, deschis la inceputul anului trecut in zona Baneasa, ca o anexa a Phoenicia Grand Hotel.
Mai mult, omul de afaceri va deschide anul acesta un alt aparthotel, Phoenicia Residential Apartments, care initial era programat sa fie un proiect imobiliar, la data inceperii constructiei in anul 2006.
 Grupul Perla Majestic mai opereaza si pe litoral hoteluri, respectiv Majestic in Mamaia (cotat la 4 stele), Olimp si Jupiter (cotate la 3 stele), Forum Costinesti (cotat la 2 stele). Omul de afaceri este de altfel unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri de pe litoral.
Pe langa Perla Majestic si Triumf Construct, omul de afaceri Murad mai controleaza lantul de restaurante Spring Time.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO