Companii

Nemţii de la Ludwig Pfeiffer modernizează sistemul de alimentare cu apă din Cluj pentru 6 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

23.02.2012, 17:40 623

Compania germană Ludwig Pfeiffer a câştigat un contract în valoare de circa 26 mil. lei (peste 6 mil. euro) pentru modernizarea rezervoarelor şi staţiilor de pompare apă din municipiul Cluj-Napoca. Contractul ''Rezervoare şi staţii de pompare Cluj-Napoca'', face parte din proiectul "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj", finanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, în cadrul Programului Operaţional Sectorial (POS) Mediu - Axa prioritară 1. Perioada de realizare a investiţiei este prevăzută pentru un interval de 16 luni.

Lucrările cuprinse în acest contract, al 18-lea din cadrul proiectului POS Mediu Cluj-Sălaj etapa I, presupun construirea a trei rezervoare noi (două de 500 mc şi unul de 1000 mc) în zonele Făget, Palocsai şi Borhanci, pus trei staţii de pompare noi în zonele Făget, Eugen Ionesco şi Borhanci.

Totodată, investiţia prevede şi reabilitarea a 11 rezervoare cu capacitatea cuprinsă între 300 şi 10.000 mc, în şase locaţii din municipiu (Observator, Lunii, Academiei, Rahova, Odobeşti, Becaş), precum şi reabilitarea unei porţiuni de 8 km din aducţiunea Gilău-Floreşti. Proiectul are ca scop creşterea eficienţei sistemului de alimentare cu apă potabilă în municipiul Cluj-Napoca şi a calităţii serviciilor.

Proiectul de investiţii "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj", din care face parte şi programul investiţional ''Rezervoare şi staţii de pompare Cluj-Napoca'', are o valoare totală de 196,9 mil. euro şi este derulat de Compania de Apă Someş, în perioada 2008- 2013. Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene ajunge la 74% din valoarea totală a proiectului, cea a Guvernului României la 11,3%, a autorităţilor locale la 1,9%, restul de 12,8% din finanţare fiind obţinută de Compania de Apă Someş prin credit bancar. Consiliul Judeţean Cluj a decis delegarea directă a gestiunii serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare Companiei de Apă Someş.

Compania care a câştigat contractul de modernizare a rezervoarelor şi staţiilor de pompare apă din municipiul Cluj-Napoca, Ludwig Pfeiffer Hosch und Tiefbau GmBH&Co.KG, a realizat în 2010 o cifră de afaceri de 69,5 mil. lei (16,5 mil. euro) cu un număr mediu de 27 de angajaţi, conform sitelui Ministerului Finanţelor Publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO