Companii

Nestle a anuntat un profit record de 3,5 miliarde de dolari

26.02.2001, 00:00 24



Nestle SA, cel mai mare producator mondial din industria alimentara, a raportat un profit net record de aproape 5,8 miliarde de franci elvetieni (3,4 miliarde de dolari) pentru anul 2000, in crestere cu 22% fata de anul precedent, anuntand estimari imbunatatite pentru vanzarile din acest an, informeaza Mediafax.

Volumul vanzarilor Nestle din anul trecut s-a majorat cu 9,1%, cifra de afaceri atingand 81,4 miliarde de franci elevetieni.

Directorul financiar al companiei, Mario Corti, a declarat ca profitul ridicat a fost determinat de noua schema de reducere a costurilor de productie, cu ajutorul careia au fost economisite anul trecut circa 900 de milioane de franci elvetieni. Suma totala economisita de la aplicarea acestei strategii, in 1998, este de 3,1 miliarde de franci.

"Nestle a obtinut niveluri record in ceea ce priveste dezvoltarea economica si profitul", a afirmat directorul executiv al grupului elvetian, Peter Brabeck. El a adaugat ca aceste rezultate demonstreaza eficienta pe termen lung a strategiei implementate.

Luna trecuta, Brabeck a declarat ca oferta extinsa de produse, precum si prezenta pe un numar ridicat de piete, vor suplini incetinirea ritmului global de crestere economica, care ar putea afecta increderea consumatorilor.

In schimb, analistii estimeaza ca tendinta descendenta a economiei, impreuna cu suma de zece miliarde de dolari platita de Nestle pentru achizitionarea companiei americane Ralston Purina Co, producatoare de hrana pentru animalele de casa, se vor resimti intr-o mai mare masura in rezultatele financiare din acest an.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO