Companii

Nestle si-a depasit obiectivele de profit si a ajuns la un rulaj de 150 mil. euro

Nestle si-a depasit obiectivele de profit si a ajuns la un rulaj de 150 mil. euro

Paul Nuber spune ca Nestle a depasit in 2007 toate obiectivele de dezvoltare

26.02.2008, 20:36 160

Compania Nestle Romania, subsidiara producatorului elvetian din industria alimentara Nestle, si-a majorat vanzarile cu 30% anul trecut fata de 2006.
Compania si-a pastrat astfel rata de crestere inregistrata in primele trei trimestre ale anului trecut. "Ne-am depasit obiectivele de dezvoltare, obiectivele de marja, precum si obiectivele in ceea ce priveste profitul. Acest aspect este valabil pentru toate activitatile detinute de Nestle Romania, inclusiv diviziile de alimente pentru sugari si copii mici si cereale pentru mic dejun. Daca la acestea adaugam produsele pentru ingrijirea animalelor de companie si inghetata, operatiunile companiei Nestle Romania au reprezentat vanzari totale in valoare de peste o jumatate de miliard de lei (circa 150 mil. euro - n. red.)", a declarat Paul Nuber, directorul general al Nestle Romania.
Reprezentantii Nestle nu au oferit informatii privind profitul inregistrat in Romania in 2007, insa potrivit informatiilor Ministerului de Finante, producatorul elvetian avea o marja de profit net de 2% in 2006, dupa ce in urma cu un an raportase pierderi pe activitatile integrate in Nestle Romania.
La inceputul anului 2007, managerul estima o majorare cu 20% a afacerilor Nestle Romania (care nu includ divizia Nestle Purina - hrana pentru animale - si nici vanzarile de inghetata ale Nestle Ice Cream Romania). Acestea s-au ridicat la circa 90 mil. euro in anul 2006, cresterea fata de perioada anterioara fiind de 25%, potrivit datelor de la Ministerul de Finante. Evolutia afacerilor companiei vine pe fondul diversificarii portofoliului de produse pe majoritatea segmentelor pe care Nestle activeaza.
Categoriile de produse care au inregistrat cele mai mari cresteri la noua luni au fost alimentele pentru sugari si copii mici, cerealele si cafeaua pentru automate, potrivit datelor comunicate anterior de Nuber.
"Pentru anul 2008, compania pregateste lansari de produse pe toate categoriile", se arata intr-un comunicat al Nestle Romania.
In prezent, Nestle produce local napolitanele Joe, mustarul Maggy si o parte din specialitatile de cafea Nescafe din portofoliu.
Nestle Romania are aproximativ 600 de angajati, dintre care peste 300 lucreaza in unitatea de productie de la Timisoara. Compania elvetiana activeaza in Romania din anul 1995, iar in 2002 a achizitionat fabrica de napolitane Joe din Timisoara. Nestle este prezenta pe piata romaneasca si cu divizia de inghetata Nestle Ice Cream, avand o unitate de productie langa Bucuresti, preluata in 2005 odata cu achizitia - la nivel international - a companiei grecesti Delta Ice Cream.
In Romania activeaza si divizia de produse farmaceutice Alcon a grupului Nestle, specializata pe produse oftalmologice.
Pe piata romaneasca sunt prezente si cateva dintre brandurile de apa minerala ale diviziei Nestle Waters, precum S. Pellegrino, Vittel, Aqua Panna sau Perrier, aduse de importatori si distribuitori independenti.

Schimbari in strategia Nestle pe piata cafelei
Nestle Romania a anuntat ca va intra in aprilie pe segmentul cafelei ready-to-drink cu produsele din portofoliul international Nescafe Express.
Produsele Nescafe Express au fost lansate pe piata locala anul trecut de Coca-Cola HBC, imbuteliatorul bauturilor racoritoare din portofoliul Coca-Cola.
Coca-Cola a realizat un joint-venture cu producatorul cafelei premium illy la finele anului 2007, care vizeaza segmentul ready-to-drink la nivel international. Astfel, Coca-Cola HBC ar putea deveni competitor al Nestle pe piata locala a cafelei ready-to-drink.
Nestle a inchis in acest an cafenelele Nescafe din centrele comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, care au fost operate timp de doi ani in locatii inchiriate. In locul acestora a intrat Kraft Foods cu brandul Jacobs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO