Companii

NETWORKING CU COLEGII: Îşi caută parteneri de dialog

NETWORKING CU COLEGII: Îşi caută parteneri de dialog

Autor: Adelina Mihai

04.05.2015, 00:03 313

Nevoia de a interacţiona cu manageri din alte industrii este esenţială pentru cursanţii unui program de Executive MBA sau MBA, de aceea componenta de „networking“ are o importanţă semnificativă atât în selecţia programului, cât şi în evaluarea sa.

În chestionarul aplicat de ZF în rândul absolvenţilor de MBA din pro­moţi­ile  din ultimul an, dimensiunea „networking“ este analizată în funcţie de trei subdimensiuni: interacţiunea cu colegii, calitatea şi nivelul profesional ale celorlalţi cursanţi şi posibilitatea de a iniţia contacte pentru potenţiale businessuri. Managerii care au finalizat programele de MBA au evaluat, cu un punctaj de la 1 la 5 (în care 1 înseamă slab, iar 5 excelent), componenta de networking a programelor. Anul acesta, pe locul 1 în topul celor mai bune programe locale de MBA pentru networking este EMBA-ul oferit de şcoala de afaceri ASEBUSS, program care a beneficiat de un scor mai mare la acest capitol prin comparaţie cu anul trecut, când se poziţiona în top pe locul 6 (din 8) la această dimensiune.

Multe programe de educaţie managerială pierd de multe ori la punctajul obţinut la această dimensiune pentru că în echipele de studenţi se reuşeşte în mică măsură să se „lege“ prietenii. Deşi modul în care se selectează studenţii din fiecare generaţie este ca un joc la loterie pentru cei care se ocupă de admitere în şcolile de afaceri, pentru că nu pot şti dinainte dacă există „chimie“ între studenţi, o selecţie mai atentă în funcţie de nivelul de senioritate al celor înscrişi la program va fi necesară, avertizează unii absolvenţi. În timp ce middle managerii mai tineri, de exemplu, se bucură că au în grupă manageri „seniori“, cu mulţi ani de experienţă, pentru că au de la cine învăţa lucruri noi, nu acelaşi lucru pot spune şi „seniorii“, care şi-ar dori mai mult să poarte discuţii cu persoane cu acelaşi nivel de experienţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO