Companii

News Corp a preluat managementul B1 TV

08.04.2004, 00:00 187



Compania americana de media News Corporation a preluat, in mod oficial, managementul postului de televiziune B1 TV si l-a numit pe Dan Bates director general si CEO al postului, a anuntat miercuri Bobby Paunescu, fondatorul B1 TV.



News Corporation a devenit, dupa doi ani de negocieri, actionar minoritar in cadrul B1 TV, familia Paunescu detinand, in continuare, pachetul majoritar de actiuni.



O clauza a contractului incheiat cu postul romanesc prevede ca News Corporation are posibilitatea ca, in trei ani, sa devina actionar cu drepturi egale, a declarat Bobby Paunescu, in cadrul unei conferinte de presa.



Pana la intrarea News Corporation ca actionar si investitor la B1 TV, familia Paunescu detinea 100% din actiunile postului. O data cu numirea lui Dan Bates in functia de director general, Bobby Paunescu va fi presedinte al postului, fara a lua insa decizii operationale. Bobby Paunescu este fiul lui George Constantin Paunescu, un cunoscut om de afaceri, care a avut o influenta puternica in sferele puterii pana in 1998.



In ceea ce priveste nivelul investitiilor, schimbarile care vor avea loc in grila de programe a B1 TV si cota de piata pe care postul intentioneaza sa o atinga in acest an, noua echipa condusa de Dan Bates a refuzat sa dea detalii. "Nu ne asteptam, peste noapte, la o crestere semnificativa, ci la o crestere foarte importanta in timp, cu pasi mici dar foarte consistenti si consolidati", a afirmat Bobby Paunescu.



Dan Bates a spus, la randul sau, ca intentioneaza sa faca din B1 TV un post important pentru comunitate. "Daca vom avea cele mai atractive programe, vom avea si cei mai multi telespectatori", a explicat Bates. El nu a putut preciza daca News Corp. va achizitiona si companii media de pe piata romaneasca, insa a asigurat ca institutia pe care o reprezinta cauta mereu oportunitati de afaceri.



B1 TV are o cota mica pe piata TV, cele mai importante canale fiind PRO TV, Antena 1 si TVR. Conform unor estimaari, anul trecut piata de publicitate pe TV s-a situat in jurul a 90 de milioane de dolari, jumatate din suma fiind atrasa de PRO TV.



Dan Bates va raporta direct lui Albert Parsons, General Manager Television Europe, care administreaza toate participatiile News Corp. Europe in televiziunile din Europa. Bates a fost, in ultimii patru ani, vicepresedinte si General Manager al KTAL-TV (NBC) Nexstar, Shreveport, Louisiana.



News Corp, este una din cele mai mari companii de media din lume. Avand in portofoliu studiourile de film 20th Century Fox, retelele de televiziune Fox, Fox News, Fox Sports, Sky, B Sky B, Sky Italia, Star Asia, ziarele The Sun, The Times, New York Post etc. si este cel mai mare operator de platforme digitale din lume.



In Romania, News Corp. detine compania de publicitate outdoor News Outdoor (ex-Exclusiv Media).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO